Nå er valglokalene stengt – sjekk valgresultatet her:

SISTE INNSPURT: Mens høstmørket faller på, finner de siste veien til stemmelokalene i Re. Foto: Stian Ormestad.

Et foreløpig valgresultat forventes klart seinest ved midnatt. Forhåndsstemmene er allerede telt opp. ReAvisa kaster seg over tallene som dukker opp på Valgresultat.no – og ser de med Re-øyne.

Les også: Hvem vant lokalvalgkampen i Re?

Sjekk også: Hvem fra Re vil henge med i nye Tønsberg?

I år skal alle gjøre en foreløpig opptelling ute på valglokalene, etter at de stenger klokka 21.00. Dette antar man at tar alt fra en time til to-tre timer.

FULL KONTROLL: Lise Brit Haugen, virksomhetsleder for dokumentsenteret i Tønsberg kommune. Foto: Pressemelding.

Usikkerheten ligger i valgkretsene for Tønsberg, som ikke er vant til å gjøre det på «Re-måten».

Godkjennes i løpet av kvelden/natta

– Dette har jo vært praksis i Re, men ikke i Tønsberg, som har hatt sentral opptelling, forteller Lise Brit Haugen, virksomhetsleder for dokumentsenteret i Tønsberg kommune, til ReAvisa.

– Kretsene skal telle og så frakte alt inn til rådhuset i Tønsberg, hvor det vil bli foretatt en kontroll av innlevert materiell og møtebøker. Når det er OK, blir resultatet godkjent og rapportert til media.

Resultatet blir også lagt ut på Valgresultat.no (ekstern lenke).

Forhåndsstemmene er telt opp

VELGER: Cato Wilhelmsen (40) fra Revetal får instrukser fra valgfunksjonær Karin Ødegård Olsen. Foto: Stian Ormestad.

Klokka 21.00 ble resultatet av forhåndsstemmene klare: Det dreier seg om 6.087 stemmer i tallet, av totalt 44.416 stemmeberettigede i nye Tønsberg kommune.

Arbeiderpartiet ligger an til å bli nye Tønsbergs største parti, med 27,4 prosent av stemmene. Høyre er hakk i hel med 24,5 prosent.

De to største partiene er helt i særklasse størst blant forhåndsstemmerne. MDG og Senterpartiet deler på tredjeplassen med 9,8 prosent av stemmene begge to. 

Og så følger FrP på 8,8 prosent, SV på 7,3 prosent, både Rødt og KrF på 3,8 prosent, og Venstre er sålangt minst av de etablerte partiene i Re- og Tønsberg-politikken med 3,6 prosent av forhåndsstemmene.

Et rød-grønt flertall for nye Tønsberg kommune så langt, etter at en femtedel av stemmene er telt opp.

Sjekk valgresultatet i hver av valgkretsene i Re:

NYTT VALGLOKALE I EN NY KOMMUNE: Revetalhallen ble for første gang tatt i bruk som valglokale i år. Foto: Stian Ormestad.

Senterpartiet er den store valgvinneren – også i Re og nye Tønsberg

ORDFØRERKANDIDAT: Steinar Solum (SP) fra Slagen. Foto: Pressemelding.

Lokalt, som nasjonalt, er Senterpartiet årets valgvinner: Et brakvalg i samtlige sogn i Re pusher partiet oppover også i Tønsberg-politikken.

Der vil Senterpartiet bli den nye kommunens tredje største parti, etter å ha vært et mikroparti med bare en eneste representant i det gamle bystyret.

Idet litt over 3/4-deler av alle stemmene er telt opp, ligger Arbeiderpartiet an til å bli største parti med 26,5 prosent oppslutning, ikke mye større enn Høyre som i skrivende stund ligger på 24,3 prosent.

Hvilke allianser som inngås vil avgjøre den politiske retningen til den nye kommunen, men ingen som ønsker posisjoner kan komme utenom Senterpartiet på veien til makta.

Les mer: Brakvalg for Senterpartiet: Kan bønda ta over by’n?

Dette er tallenes tale i det alle stemmene er foreløpig telt opp:

 • Arbeiderpartiet 27,0 % – 13 mandater
 • Høyre 26,2 % – 13 mandater
 • Senterpartiet 12,7 % – 6 mandater
 • Fremskrittspartiet 9,3 % – 5 mandater
 • Miljøpartiet De Grønne 7,2 % – 4 mandater
 • Sosialistisk Venstreparti 5,8 % – 3 mandater
 • Venstre 3,9 % – 2 mandater
 • Kristelig Folkeparti 3,9 % – 2 mandater
 • Rødt 2,9 % – 1 mandat
 • Partiet De Kristne 0,9 % – 0 mandater
 • Liberalistene 0,3 % – 0 mandater

Valgoppslutningen er 63,2 prosent i nye Tønsberg.

Dødt løp mellom Arbeiderpartiet og Høyre når det gjelder mandater

Siste anslag utifra oppslutningen tyder på at Arbeiderpartiet, sjøl om det er litt større i oppslutning, får akkurat like mange seter i det nye kommunestyret som Høyre – 13 hver. Det vil si at de to største partiene blir javnstore i den nye kommunens øverste folkevalgte organ.

Men før fintelling er det Arbeiderpartiet som ligger nærmest å ta et mandat til.

Mens MDG er nærmest å miste et av sine fire.

Foreløpig veit vi bare oppslutningen til partiene, og hvor mange seter de ligger an til – ikke hvem som skal sitte i setene. Det blir klart når personstemmer og slengere er telt opp, mest sannsynlig er dette resultatet klart i løpet av tirsdagskvelden.

Saken oppdateres!

GODT VALG! I Våle var Pål Arild Simonsen sjef, og han hadde med seg blant annet Linda Elstad Johansen som valgfunksjonær på samfunnshuset. Foto: Stian Ormestad.

Endelig valgresultat er klart på onsdag

Det er en foreløpig opptelling som rapporteres, for det vil bli skanning av stemmesedlene i etterkant. Først da blir personstemmer og slengere registrert. Dessuten kan de siste forhåndsstemmene komme helt fram til tirsdag klokka 17.00.

– Så det vil ikke bli noe endelig valgoppgjør i kveld. Valgstyret i nye Tønsberg har møte for å godkjenne valget onsdag klokka 16.00.

– Rett etter dette møtet regner jeg med at valgoppgjøret er ferdig og vil bli rapportert til media, forteller Lise Brit.

ReAvisa ser på talla med Re-øyne

Men det foreløpige valgresultatet, som neppe vil skille seg så voldsomt fra det endelige, vil ReAvisa rapportere om – og vi vil se på talla med Re-øyne.

Og vi vil hente inn reaksjoner fra reinger som ligger an til representasjon i det nye kommunestyret.

Alt ReAvisa har skrivi om lokalvalgkampen i Re finner du her:

Hvem fra Re vil henge med i nye Tønsberg?

Reinger gir flere slengere enn velgerne i Tønsberg

Sjekk også: Hva er Re for deg?

Les mer om politikk, styre og stell i Re.

Les mer om kommunesammenslåing.