– Vi skal være stolte av å ha så mye flott ungdom i Re!

UKA 2019: Ungdomskoordinatoren og Fru Aasland fra bilbiotekskafeen ønsker velkommen til UKA 2019 med velkomsttale og ferske bakeverk. Foto: Privat.

UKA ble en suksess – og nå kan det bli flere ungdomsarrangement over samme lest?

Bakgrunn: – Velkommen til UKA!

Ungdomsskole-elever og ungdomskoordinator rapporterer fra UKA, som ble arrangert for Revetal ungdomsskole-elever denne første uka etter sommerferien:

SKOLESEKKER I KØ: Stor oppslutning om den aller første UKA for ungdomsskole-elever i Re. Foto: Privat.

– Vi vil bare melde om at UKA ble en hyggelig start for ungdommen på Revetal ungdomsskole, står det i en epost til lokalavisa:

Ønsker flere uformelle møteplasser for ungdom

– Elever knyttet nye vennskapsbånd, og flere lurte på når vi skulle ha dette neste gang, og om vi kunne ha det over flere dager.

En gjenganger i Ungdata-undersøkelser i Re har vært at ungdommen savner uformelle møteplasser etter skoletid. Dette var en test på å lage en sånn møteplass, i forbindelse med skolestart.

– Målet er å gi ungdommen i Re en god start når de begynner på ungdomsskolen igjen etter sommerferien, kunne ungdomskoordinator Randi Vermelid fortelle da ideen ble lansert i sommer.

Ungdommen i Re ønsker at det skjer mer etter skoletid, det har vi sett i Ungdata-undersøkelser i årevis. De ønsker også at disse møteplassene skal være for alle, og at prestasjon og resultat ikke er et fokus.

Mange hjalp til – ikke minst ungdommene sjøl

– Som ungdomskoordinator vil jeg rose Re ungdommen for å være inkluderende, høflige og engasjerte. Mange av ungdommen tok ekstra ansvar under arrangementet og viste tydelig ansvarsbevissthet.

– Jeg vil også takke gjengen på biblioteket og kafeen der for fantastisk innsats, og takk til alle ansatte ved Revetal ungdomsskole som var behjelpelige med å gjøre dette arrangementet så fint for de unge.

– Vi skal være stolte av å ha så mye flott ungdom her i Re!

GAMING: Det ble full fart med Mariokart i Blackboxen på biblioteket. Foto: Privat.

Super skolestart i Re: – Velkommen til UKA!

Les mer om skolestarten i Re i august-avisa – last ned gratis!

Les mer om skolene i Re.

, ,