Nå følger Patrik (16) i storebrors hjulspor

FØLGER I BRORENS FOTSPOR: Patrik Ommedal (16) har begynt med roadracing akkurat som broren Fredrik. Foto: Amalie Andersen

Bare for en drøy måned siden tok Patrik lisens for å kjøre roadracing, men allerede nå har han ett klart mål: En topp-fem-plassering i NM. 

Les også: Gikk på en skikkelig smell i NM-åpningen.

Patrik Ommedal (16) fra Hengsrød følger nemlig i storebror Fredrik Ommedal sine hjulspor. For da han fikk en Kawasaki Ninja 400 i julegave av foreldrene, ville han også prøve å kjøre roadracing.

– Jeg har kjørt motocross tidligere, men det var mest hjemme på gården, forteller han til lokalavisa da vi møter han i Ommedal racing sine lokaler på Lundteigen. 

Motorsport ligger i blodet

Motorsporten har vært med Patrik hele veien fra da han var fire år og fikk sin første firehjuling. Først kjørte han firehjuling, så motorcross, og nå roadracing.

– Motorsport har vært en stor del av livet mitt, ja, sier han til ReAvisa med et stort smil.

FULL FART: Det går ikke treigt når man kjører racing. Foto: René Skaret

– Jeg tror det ligger i blodet på de gutta å drive med motorsport, forteller mamma Beathe.

For det er ikke bare Patrik som driver med det, men også de to storebrødrene hans. Og sammen med storebror Fredrik har Patrik og deler av teamet i Ommedal racing vært i Spania på treningsleir både i mars og april i år.

Skal bruke sommeren på NM

– Roadracing er ikke en stor sport i Norge enda, men vi ser den begynner å vokse fram. Men ute i verden derimot er den veldig stor, forteller Patrik. 

Etter flere uker med mye trening var det klart for første NM-runde den første helga i juni. Men det gikk ikke helt Patrik sin vei:

– Jeg lå på en 5. plass, men var litt fysen på en 4. plass. Så jeg kjørte på, men det regnet så det endte med at jeg kjørte ut på glatta, forteller han.

Enda verre gikk det for storebror Fredrik Ommedal (26), som ble kåret til Årets idrettsnavn i Re i fjor: Han rasa ut av banen og brakk nakken.

Setter seg klare mål

Til tross for en røff start, har brødrene flere forsøk.

Sommerplanene er nemlig flere NM-runder i både Mo i Rana, Karlskoga i Sverige, Våler i Solør og siste er på Rudskogen, i tillegg til mange treningsrunder ved siden av løp.

– I år vil jeg først og fremst lære. Men til neste år vil jeg satse og målet er å komme på en sammenlagt 5. plass i NM.

TEAM OMMEDAL RACING: Patrik, mamma Beathe, mekaniker Oscar Kensland og storebror Fredrik er alle en del av team Ommedal racing. Foto: Amalie Andersen.

Les også: Her får Re motorsport Re kommunes kulturpris.

Les mer om Re motorsport i ReAvisa-arkivet.

Les mer om sport i Re.