Her får Re motorsport Re kommunes kulturpris

DSC_0676

HØYTIDELIG OVERREKKELSE: Thorvald Hillestad overrekker kulturprisen 2015, til Inger Marie Pauli, leder for Re Motorsport. Foto: Stine Skoli.

ØDEGÅRDEN: – Finkulturen måtte til slutt bite i det sure eple, mener ordfører Thorvald Hillestad under overrekkelsen av Re kommunes kulturpris til Re motorsport. – Vi byr på en arena som er litt annerledes, og som gir et «kick» i hverdagen, forteller Inger Marie Pauli, leder i Re motorsport.

Tirsdag kveld 15. mars delte ordfører Thorvald Hillestad ut Re kommunes kulturpris for 2015 til Inger Marie Pauli, leder av Re motorsport, og de andre styremedlemmene.

Det er Hovedutvalget for helse, oppvekst og velferd (HOV) som bestemmer en verdig vinner av Re kommunes kulturpris. Ida Johre, kultursjef i Re var med under utdelingen av prisen.

– Re motorsport har utmerket seg i det siste, vi har sett hvor store de er og hvor vidt de favner, sier kultursjefen.

– Samtidig ser vi viktigheten av å få med rekrutering av unge, og det å ha et alternativ til de som faller utenfor de andre store sportsgrenene.

ReAvisa_Re_motorsport_3_NETT

REKRUTTERING: Re motorsport fokuserer på rekruttering. Bildet er fra en åpen dag på Ødegården der barn kunne komme og prøve motocross. Foto: Stian Ormestad.

Re motorsport er en av de største motorcrossklubbene her til lands, og banen på Ødegården er av mange regna som en av Norges beste motocrossbaner. Der er det blitt arrangert NM siden 1969. Re motorsport står også bak arrangementet Tønsberg Båtrace.

Thorvald Hillestad er imponert over hva Re motorklubb har fått til.

– Det ække alltid størrelsen det kommer an på. Re motorsport og Ødegården har nok hatt en større betydning for mange unges liv enn som så. Den rollen de spiller, blir godt lagt merke til, og det blir satt pris på hva de de gjør, sier Hillestad.

Særdeles imponert er ordføreren over det imponerende faktum at Re motorsport er arrangør av VM i båtsportens Formel 2.

– Det er jo utrolig, men som seg hør og bør i en kystkommune som Re, sier han med et smil.

ReAvisa_Motocross_006_NETT

FART OG SPENNING: Ødegården har vært en spektakulær arena for fart og spenning helt siden 1960-tallet, først i gamle Ramnes kommune – nå i Re kommune. Foto: Stian Ormestad.

Klubbstyret i Re motorsport er overrasket, men veldig fornøyd med prisen. Det siste året har de jobbet iherdig med å forlenge kontrakten på grunnen de leier fra kommunen. Kontrakten har vart i 50 år, men nærmer seg nå slutten.

– Det viktigste grunnlaget vårt for å fortsette er at vi har et sted å være. Det siste året har vi derfor vært i nær kontakt med kommunen, og det er tydelig at de har lagt merke til hvilket arbeid vi legger i Re Motorsport, sier Inger Marie Pauli, leder for Re motorsport.

– Hele klubben drives på dugnad, som viser hvor engasjerte og ressurssterke medlemmene våre er. Likevel håper vi på at kommunen i framtida kan være med å bidra på samme måte som for de andre idrettene, sier Pauli.

ReAvisa_Odegarden_Brann_003_NETT

BRANN OG INNBRUDD: Klubbhuset brant ned til grunnen i 2011. Men Re Motorsport reiste seg fra asken – ved hjelp av masse dugnad og spons fra det lokale næringslivet. Foto: Stian Ormestad.

Næringslivet i Re har rullet inn kroner når Re motorsport har møtt motstand. I 2011 brant klubbhuset ned. I 2015 opplevde klubben innbrudd, hvor sykler og andre verdier ble frastjålet.

– At frivillige bidrar når behovet melder seg, viser at klubben er veldig viktig for Re. Kulturprisen viser også at vi er mer synlig enn vi hadde trodd, sier Joyce Christine Andersen, nestleder i Re motorsport, og daglig leder i Tønsberg Båtrace.

– Vi byr på en arena som er litt annerledes, og som gir et «kick» i hverdagen til den gruppa som trenger det. Foreldre kan heller ikke levere barna alene, her må man få til et samarbeid som vi ser er positivt for en kritisk ungdomsperiode.

Re motorsport jobber mye med rekrutering, i 2014 starta 100 nye medlemmer med motorsport i klubben, hvorav mange var barn. Klubben favner medlemmer fra hele Vestfold.

DSC_0689

RE KOMMUNES KULTURPRIS: Klubbstyret til Re Motorsport avbildet sammen med ordfører Thorvald Hillestad etter utdelingen i klubbhuset på Ødegården. Foto: Stine Skoli.

,