Gavmilde reinger bidrar til reint vann til 465 mennesker

150316_FASTEAKSJON

FASTEAKSJON: Re bidro til den landsdekkende fasteaksjonen med over 93.000 kroner. Foto: Erlend Angelo/Kirkens Nødhjelp.

REVETAL: Årets konfirmantkull er færre enn før, men samla inn så å si like mye penger i fasteaksjonen i Re.

– Vi gikk litt usikre inn i årets fasteaksjon med rundt 20 færre konfirmanter enn vanlig, forteller diakon Ole A. Hafell i en epost til ReAvisa. – Underveis var det bekymring over at mange ikke var hjemme, ikke hadde kontanter og at noen av konfirmantene tok lett på oppgaven.

– Da vi talte opp ble vi derfor gledelig overrasket over nest best resultat noensinne: Hele 93.019 kroner.

Nytt av året var at Ramnes hadde hele sin aksjon på søndagen, i etterkant av gudstjenesten. De andre menighetene brukte mandagen og vi sendte ut et oppsamlingsheat fra kirkekontoret på tirsdagen.

– Vi syns dette fungerte greit og tror at en slik fordeling kan gjøre det lettere å få flere voksne bøssebærere på sikt, forteller Hafell.

– En stor takk til alle som har vært med å gi! En like stor takk til alle som har bidratt med bøssebæring, kjøring, organisering, kakebaking og moralsk støtte. Sammen har vi bidratt til at 465 mennesker har fått sikker tilgang på reint vann.

Fon satte rekord for sitt sogn med 11.511 kroner. Vivestad og Undrumsdal leverte nest best resultat med henholdsvis 6.331 kroner og 10.832 kroner. Bøssa som samlet inn mest var den som gikk på «Bondeheimen» på Revetal: 5.156 kroner i ei og samme bøsse.

,