Hyggelig på Hjerpetjønn med Barnas dag

PONNIRIDNING: I salen Eira Hagen Ringheim, som holder bestefar Erik Hagen tryggt i handa, mens Hege Thorvaldsen leier shetlandsponnien Chokko. Foto: Håkon Westby.

Kristi himmelfartsdag var det full fart for de yngste på Hjerpetjønn – både inne under tak, og ute i gråværet.

Les også: Barnas dag på Hjerpetjønn – for tredje gang.

Dagen starta med gråvær, men det letna litt etter hvert.

Og arrangørene, anført av leder i velferdskomiteen Heidi Kristine Leinaas Hagen, var godt fornøyd med både arrangementet og besøket.

REGNBUE: Her blir Malin Kjennerud fra Hof dekorert som en regnbue av Helene Ryeng. – Gøy, syntes Malin. Foto: Håkon Westby.

Mye å velge i – ute og inne

Noe av det som skjedde var ridning, ansikstsmaling, natursti, luftgeværskyting, pilkast, heste- og ponniridning, kjøring med hest og vogn, og kjøring med traktor. Ved 14-tida var det hundeoppvisning.

Så lenge det var grått og trist ute, var de fleste av barna aktivisert inne på vellet.

I et rom var det barnetrim, leda av Charlotte Hagen. Barna gjorde forskjellige øvelser i discolys, og hadde det tydelig morsomt.

I naborommet var det ansiktsmaling. Der ble Malin Kjennerud fra Hof dekorert som en regnbue av Helene Ryeng. Malin synes Barnas dag er bra og gøy.

FERDIG RESULTAT: Fra venstre Mathilde Klausen, Hjerpetjønn, Linnea Kjennrud, Hof, og Malin Kjennerud, Hof. De har flotte ansiktsmalinger, som sommerfulger og regnbue. Foto: Håkon Westby.

– Mest gøy er discoen, forteller Malin.

Moro på ponni

Om de besøkende ble sultne, var det kiosk med både brus og pølser og annet å spise. Arrangørene hadde også tombola og utloddning.

Alt til inntekt for forsamlingslokalet i bygda.

Ute trossa Eira Hagen Ringheim ruskeværet for å ri på shetlandsponnien Chokko fra Grorud gård. Bestefar Erik Hagen gikk ved siden av, mens Hege Thorvaldsen leide ponnien.

– Det var veldig moro, kunne Eira fortelle til lokalavisa.

GYM I DISCOLYS: Bøy og tøy til musikk og fint discolys. Foto: Håkon Westby.

Les mer om møteplasser i Re.