Skal du spille fotballcup her? Ta med spade!

NEDSNØDD: Meny Arena ble måka fram på dugnad både lørdag og søndag morgen. Foto: Stian Ormestad.

BERGSÅSEN: Foreldre som skulle arrangere stor fotballcup sto med snø opp til knærna. Det som «i alle år bare har ordna seg», ble til en stor snødugnad.

Les også: Sesongen er i gang – nå går det slag i slag framover!

Re kommune har stått for snørydding på idrettsanleggene «i alle år». Et unntak er kunstgrassbanen, der idrettslaget brøyter sjøl. Idrettshallene leies av Re kommune.

Men lørdag morgen var det ikke brøyta så mye som et snøfnugg. Det ble snørydding på dugnad – i rekordfart.

Re FK-leder: – Kan være formelt riktig

FULL FART: Cupen går som normalt. Denne helga spiller seksten G16-lag. Først ut var seniorene første helga i januar, deretter G19. G13 spiller den første helga i februar over fredag og lørdag, G14 den første helga i februar på søndag. Og til slutt J13-14 lørdag 9. mars. Foto: Stian Ormestad.

Forsåvidt ikke noe problem, ifølge Re FK-leder Simen Wifstad og sportslig leder Hans Arne Tveiten: – Skal idrettslaget stå for brøytingen, så gjør vi det. Vi må bare vite om det.

Førstnevnte veit ikke med sikkerhet hva avtalen med kommunen er, men Re FK-lederen bekrefter at kommunen har brøyta «i alle år». Nå ligger ansvaret hos nye Tønsberg kommune, som den aller første virksomheten som ble sammenslått.

– Det kan godt være formelt riktig at idrettslaget sjøl skal stå for dette, det må vi sjekke opp, sier Simen. Men det har ikke vært vanlig. «Alt har bare ordna seg» i Re.

Hans Arne Tveiten skjønner at G16-foreldrene ble fortvila på morgenkvisten, og mener det er leit at dette ikke var skikkelig avklart i forkant av den snørike helga.

Idrettslagene leier av kommunen

SNØRIK NATT: Det var ikke rydda et snøfnugg i Bergsåsen idrettspark lørdag og søndag morgen. Foto: Stian Ormestad.

Hans Arne Tveiten vil på vegne av Re FK ikke kritisere kommunen. – Sett heller fokus på veien opp til Bergsåsen!, råder han ReAvisa.

– Det er helt sikkert andre steder i Re og Tønsberg det er viktigere å brøyte for kommunens mannskaper en tidlig lørdag eller søndag morgen, enn rundt idrettshallen her, sier Hans Arne.

– Men vi må få avklart dette for framtida, så vi setter av tid til å måke hvis det snør – hvis vi ikke kan forvente at kommunen tar seg av det, som har vært vanlig fram til nå.

– Det er viktig for oss som leietakere å vite hva som gjelder, og avklare hvem som har ansvaret.

– Det løste seg jo fint!

Sjøl om det starta med snøkaos på morgenkvisten lørdag, spilles nå cupen som normalt hele helga, forsikrer Hans Arne via ReAvisa:

– Dette må vi løse!, er innstillingen vår. Både denne helga, og for framtida. Vi må bare vite av hvem.

ReAvisa fikk flere tips om snøkaoset på morgenkvisten lørdag. Vi har ikke lyktes å få svar i løpet av helga fra ledelsen i den sammenslåtte teknisk etaten i Re/Tønsberg kommune.

BRØYTER SEG VEI: Fire biler har våget seg inn på den store parkeringsplassen ved kaldhallen lørdag. Foto: Stian Ormestad.

Les også: Sesongen er i gang – nå går det slag i slag framover!

Se bilder fra fotballsesongen 2019 – oppdateres gjennom sesongen.

Les mer om sport i Re.

,