– Her blir det massevis av moro til helga!

BARNAS DAG: Små og store på Hjerpetjønn inviterer til Barnas dag på Hjerpetjønn – et gratis arrangement der alle er velkommen! Foto: Stian Ormestad.

HJERPETJØNN: I fjor kom 150 barn for å leke på Hjerpetjønn, og det må gjerne komme enda flere i år. – Det er så moro når det kommer mange hit til oss for å leke og sånt!

Denne saken sto først i ReAvisas sommermagasin 2018 – last ned.

Les om fjorårets arrangement: Traff blink med Barnas dag!

Fjorårets Barnas dag på Hjerpetjønn ble så vellykka at nå drar Hjerpetjønn velforening i gang en nye Barnas dag over samme lest. Datoen er søndag 17. juni 2018, og moroa skjer fra klokka 12.00 til 16.00.

Massevis av landlig moro for unga!

HØYT OG LAVT: Barna på Hjerpetjønn er høyt og lavt – og en enkel aktivitet er å klatre i trær. – Det er også morsomt, forteller gutta som klatrer seg mot toppen av treet utenfor vellet. Eller stå på hodet. Eller kose seg på plenen. Foto: Stian Ormestad.

Det blir luftgevær, ponniridning og andre dyr, natursti, et stort hoppeslott, åpen fotballbane, gråtassen skal ut og kjøre med henger som barna kan sitte i, og mest sannsynlig blir det flere gråtasser på plass. Dem er det mange av på landlige Hjerpetjønn.

Uansett vær – men kanskje aller helst hvis det mot all formodning blir regnvær – blir det hobbyaktiviteter inne på vellet, med klipp og lim. Her kan barna lage alt hva de ønsker – bare fantasien setter grenser.

Det blir kiosk med vafler og saft, og kaffe til de voksne. Det skal ikke mangle på vått og tørt, og salget gir penger i kassa til vedlikehold av forsamlingslokalet i grenda. – Vi har også loddsalg med fine premier, minner Tina Mørken Skar om.

Alle aktiviteter er gratis, og det koster ingenting komme inn. Men kjøp gjerne litt i kiosken for å støtte vellet, og kommer du med bil koster det en femtilapp å parkere.

Blir gjerne enda flere i år!

TRAKTOR MED HENGER: Det er alltid moro når pappaene på Hjerpetjønn tar fram gråtassene sine. Det blir kjøring med gråtasser med henger under Barnas dag. Foto: Stian Ormestad.

I fjor kom det rundt 150 barn som lekte gjennom en flott sommersøndag, og regner vi med de voksne med foreldre, besteforeldre, tanter eller onkler, var besøkstallet godt over 200. Det var moro for barna på Hjerpetjønn, som fikk mange nye venner å leke med.

PONNIRIDNING: Timian Trevland Hansen og Oda Louise Trevland Hansen kosa seg på Barnas dag på Hjerpetjønn i fjor. Foto: Håkon Westby.

Marius Skar (7) forteller at han gleder seg mest til å hoppe i det store hoppeslottet. Storebror Emil Skar (10) og nabogutten Tyvan Theo Gran (10) gleder seg mest til å skyte med luftgevær og gå natursti.

De synes det er moro at det kommer mange andre barn enn de som bor på Hjerpetjønn, som de leker med til vanlig. – Vi gleder oss veldig til kiosken også! Da kan vi kjøpe masse is og popcorn.

Amanda Ryeng Klausen (3) gleder seg mest til å ri på ponniene.

Også er alle enig om at det er moro å klatre i trær. Det har de også mye av på Hjerpetjønn.

– Alle er velkommen!

– Få unga ut og litt vekk fra PC-skjermen!, sier Robert Klausen og ler. Han trekker i trådene for andre året på rad, og håper det blir like stor suksess som i fjor.

– Vi vil stelle i stand leker og moro for barn fra Hjerpetjønn, Ramnes og hele Re – og hele den nye Tønsberg kommune. Alle er velkommen! Vi har det fint her på Hjerpetjønn, og vil gjerne dele på det med alle i den nye kommunen.

Forsamlingslokalet på Hjerpetjønn ble bygd som Solheim skole i 1911. Den gamle bygningen trenger vedlikehold, og det meste blir gjort på dugnad – og det trengs i tillegg noen inntekter til vellet. Nå håper de kioskinntekter gir noen kroner i kassa – i år igjen.

SANITETSDAMENE TRÅDDE TIL: Her steker sanitetsdamene vafler og sveler under fjorårets Barnas dag, fra venstre: Signe Svinsholt, Margrethe Skjeggerød og Tone Brekke hadde full jobb med å steike til de som ville ha. Foto: Håkon Westby.

Denne saken sto først i ReAvisas sommermagasin 2018 – last ned.

Les om fjorårets arrangement: Traff blink med Barnas dag!

Les mer om møteplasser i Re.

,