Brann i gapahuk langs Aulielva

VANSKELIG TILGJENGELIG: Brannmannskapene fikk kjørt en pick-up fram til brannstedet, men kom ikke til med brannbiler. Foto: VIB.

AULIELVA: Det var vanskelig å komme seg fram til brannstedet, men brannmannskapet fant en løsning og hindra spredning til vegetasjonen rundt.

Klokka 12.18 rykket Vestfold interkommunale brannvesen ut etter at noen hadde observert røyk fra et område nede ved Aulielva, over kommunegrensa til Tønsberg.

SLOKKEVANN: Det blir henta vann fra Aulielva i slokkinga, siden brannbilene med vanntanker ikke kommer seg helt fram til brannstedet. Foto: VIB.

Skryt til innringer

– Innringer til 110 har gjort en meget god jobb etter å ha observert røyken fra avstand, hun tok seg nærmere og sjekket, tok oss i mot og geleidet oss inn riktig vei. Fortjener både takk og skryt, sier underbrannmester Sven Erik Andersen.

– Da vi kom fram er en gapahuk fullstendig overtent. Mannskapsbilen og tankbilen kunne ikke kjøre fram til brannstedet, men sto cirka 200 meter unna.

– Vi hadde også med pick-up på utrykningen, vi lastet derfor pumpe og annet nødvendig utstyr over på den og kjørte over jordet. Fikk raskt vann på slanger med vann fra Aulielva og dermed kontroll på brannen.

Ingen spredning

– Heldigvis innen nevneverdig spredning til vegetasjon rundt, sier underbrannmester Sven Erik Anderssen på Vestfold interkommunal brannvesen (VIB) sin Facebook-side.

Dagen før fikk også publikum skryt av brannvesenet, da en bilbrann ble slokka blant parkerte biler på parkeringsplassen på Re-torvet.

TOTALSKADD: Gapahuken brenner ned, men brannen ble begrenset og sprer seg ikke til vegetasjonen rundt. Foto: VIB.

Les flere saker fra politiloggen i Re.