Løsning på bussproblemet: – Det lønner seg å si ifra!

DER PLEIER VI Å STÅ! Barna forklarte hvordan det er å ta bussen fra Vivestad til Ramnes skole da fungerende ordfører Frode G. Hestnes (FrP) ble med på skolebussen i vinter. Foto: Stian Ormestad.

VIVESTAD: Nå skal Vivestad-elevene slippe å kjøre «mjølkeruta om Høyjord og halve Re» til og fra skolen.

Bakgrunn: – Det er noen som opplever at ting ikke funker som det skal. Derfor setter vi oss på bussen og sjekker det ut.

I samråd med sjukemeldt ordfører Thorvald Hillestad (SP) ville varaordfører og fungerende ordfører Frode G. Hestnes (FrP) ta bussen sammen med Vivestad-elevene på nyåret.

PÅ BUSSTUR: Frode G. Hestnes (FrP), varaordfører og fungerende ordfører i Re. Foto: Stian Ormestad.

Det var etter flere oppslag i lokalavisene med kritikk til skoleskysstilbudet. Ramnes-elevene skreiv også om dette i skoleavisa si.

Slipper «mjølkeruta om Høyjord og halve Re»

I det siste hovedutvalgsmøte for helse, oppvekst og velferd i Re kommune orienterte kommunalsjef Unni Bu om resultatene av den varslede møtevirksomheten mellom kommune og busselskap i etterkant av bussturen i vinter.

Nå skal ikke bussen til skolen samle opp alle Vivestad-elevene som før måtte innom ei god rute i Høyjord, Høyjord skole og videre til Ramnes. Bussen snur retning og kjører først til Høyjord skole, for så å samle opp Vivestad-elever som blir kjørt direkte til Ramnes skole.

Det betyr langt kortere rute for de aller fleste barna til skolen.

Hjem skal bussen komme tettere på skoleslutt.

Vivestad-elevene har stått og venta opptil en halvtime på at bussen skal svinge seg fra Revetal ungdomsskole via Heian før den dukker opp på Ramnes skole. Nå skal bussen gå direkte fra Revetal til Ramnes og så til Vivestad.

BLIR HØRT: Foreldre og elever i Vivestad engasjerte seg og blir nå hørt. Foto: Stian Ormestad.

Ville «kjenne på kroppen» – ikke bare lese

Dette vil spare Vivestad-elevene for både ventetid og reisetid. Det jubler familien Kvendbø Johansen for: – Det er supert, det lønner seg å si i fra, sier Vibeke Siren Kvendbø Johansen, som har barna Simen og Emma på Ramnes skole.

«Mange har jobba godt med denne saken», fortalte kommunalsjef Unni Bu i hovedutvalgsmøtet, med referanse til ReAvisa-saken da varaordfører Frode G. Hestnes (FrP) tok skolebussen.

Han er glad for at jobben som er gjort og møtene som er holdt fører til et bedre busstilbud.

– Innbyggerne opplever å bli hørt, og hele hensikten med bussturen var jo nettopp å «kjenne på kroppen» og ikke bare lese. Og om mitt engasjement kan ha bidratt til at dette nå løser seg, så er jeg bare glad for at ungene opplever bedring.

– For det er tross alt ungene dette handler om, sier Frode til ReAvisa.

Les også: – Det er noen som opplever at ting ikke funker som det skal. Derfor setter vi oss på bussen og sjekker det ut.

PÅ BUSSTOPPET: Utvalgsleder for samferdsel i fylkeskommunen Hans Hilding Hønsvall (Krf), fungerende ordfører i Re Frode G. Hestnes (FrP), Amina Poosz og Ola Tho med 1. klassingen Oliver Poosz Tho, og Vibeke Siren Kvendø Johansen med barna Simen og Emma Kvendbø Johansen. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om politikk i Re.

, ,