Også Re minifestival tar en pause denne sommeren

TRIVELIG: Re minifestival på plassen mellom kommunehuset og Re-torvet er blitt arrangert i 12 år på rad. I år blir det en pause, men Roger på Restauranten samarbeider heller med nykommeren Rock Stream Festival i Ramnes. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL/RAMNES: Fra å være flust med festivaler gjennom Re-sommeren, går det mot en sommer med en eneste festival: Rock Stream festival. De satser til gjengjeld høyt – og samarbeider med Restauranten, som har lagt sin Re minifestival på is.

Les om festivalferskingen: Ila Auto, Orango og Tantara!

Det kunne gått mot en Re-sommer uten en eneste musikkfestival. Det ville vært for gæli, mente en musikkinteressert gjeng som satser høyt med Rock Stream Festival.

To gamle giganter tar seg en pause – en nykommer satser stort

SPILLER PÅ ROCK STREAM: Orango er et band du bare MÅ se. Trommis Trond Slåke har slått seg ned i Vivestad. I sommer spiller de på flere store festivaler – og på Rock Stream Festival i Ramnes. Bildet er fra da de spilte på Bekkefare musikkfestival for noen år siden. Foto: Synne Eggum Myrvang.

Allerede før fjorårets Revårock varsla festivalledelsen i Fon at «det ble den siste på ei stønn». På sitt største kom foningene ut av tellinga etter å passert godt over 1.000 på beitet i Fon.

Og nå kom meldingen fra Roger på Restauranten om at Re minifestival også tar seg en pause. Her ble det også solgt rundt 1.000 festivalbilletter på det meste.

Så denne sommeren blir det en pause for begge de gamle gigantene. Samtidig krutter gjengen i Rock Stream Festival på langs Kileveien i Ramnes, og nykommeren blir den eneste musikkfestival i løpet av denne Re-sommeren.

– Kan vi trekke flere folk til Rock Stream, så er jo det en fin greie.

Sjøl om Roger og Restauranten ikke skal arrangere festival, samarbeider de gjerne med dem som satser stort: – Det er veldig hyggelig om vi kan bidra til at det blir en suksess. Derfor bidrar vi gjerne med vårt, sier Roger til ReAvisa.

SPILLER PÅ ROCK STREAM: Tantara har fans fra hele verden. Vokalist og gitarist Fredrik Bjerkø vokste opp på nabogården til gården der Rock Stream Festival arrangeres i sommer. Bildet er fra da de spilte på Slottsfjell for noen år siden. Foto: Stian Ormestad.

Samarbeidet går ut på en hyggelig pris på vått og tørt. – Mot å vise fram festivalbandet, gir vi rimeligere priser til festivalgjengerne.

Når det gjelder neste år, veit ikke Roger hva det blir til. Han utelukker ikke at Re minifestival reiser seg igjen.

– Vi har arrangert Re minifestival 12 år på rad siden 2006 og til og med i fjor, så det gjør nok ikke noe med en pause. Kanskje prøver vi igjen, tida får vise.

– Men kan vi bidra til å trekke flere folk til Rock Stream rett oppi gata her, så er jo det en fin greie, sier Roger med et smil.

Rock Stream festival arrangeres på Bekkefare-området langs Kileveien i Ramnes fra og med torsdag 21. juni til og med lørdag 23. juni 2018.

Les om festivalferskingen: Ila Auto, Orango og Tantara!

SOMMERENS BESTE RE-FESTIVAL: Denne gjengen kan med sikkerhet si at dette blir sommerens beste festival i Re: Petter Christian Bakke, Svein Flåteteigen, Thomas Roberg Askim og Sandra Huseklep. Ikke på bildet, men også i festivalledelsen: Knut Olav Falkeng og Pål Isdahl Solberg. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om kultur i Re.