Nå skal ei midlertidig gangbru på plass

NATTARBEID – IGJEN: Terje Bergan i Bruseksjonen, Statens vegvesen region sør. Foto: Stian Ormestad.

LINNESTAD: Etter planen stenges Bispeveien igjen onsdag kveld, for å få på plass ei midlertidig gangbru fram til en ny permanent bru er ferdig og på plass om et halvt års tid.

– Nå er det planlagt at den midlertidige brua kommer opp på onsdagskvelden, forteller Terje Bergan i Bruseksjonen, Statens vegvesen Region sør.

KONDEMNABEL: Bare armeringsjernet sto igjen der krana traff gangbrua. Brua måtte rives. Foto: Stian Ormestad.

Stenger Bispeveien hele natta – igjen

Bispeveien stenges klokka 21.00 onsdag 18. april og omkjøring blir skilta fra Revetal via Brårveien, Ramnesveien og Heianveien – og motsatt fra Heiankrysset.

Veien er i utgangspunktet stengt fram til klokka 06.00, – men vi åpner før hvis vi er ferdig før, forteller Terje Bergan til ReAvisa.

Den midlertidige gangbrua er i to deler, og den monteres sammen med fire bolter og løftes på plass.

Den skal ligge der fram til en ny permanent bru er på plass i løpet av høsten eller seinest neste vinter. Leveringstid er mellom 6 til 9 måneder.

Store skader etter en voldsom smell

Det var klokka 10:49 onsdag formiddag 14. mars at det smalt voldsomt på Bispeveien, da en lastebil med kran gikk oppi gangbrua på Linnestad.

Operasjonssentralen hos politiet i Vestfold meldte om mindre skader på brua på Twitter, og Tønsbergs Blad skreiv så i avisa. ReAvisa hadde derimot en annen vurdering:

Hele gangbrua har vært i bevegelse, det kan man se av snø og is som er flytta på på begge ender av brua. Muren er pulverisert der krana traff, og armeringsjern står ut til alle kanter.

Patruljen på stedet hadde også en annen oppfatning enn meldingen fra operasjonssentralen: Der og da ble gangbrua stengt av politiet på stedet, som ikke tok noen sjanser.

To dager etter ulykken ble det av mureksperter i Statens vegvesen bekrefta store skader, og gangbrua ble stengt på ubestemt tid.

Mandag 26. mars ble det klart at gangbrua måtte rives. Det skjedde fra og med kvelden onsdag 4. april til til morgenkvisten dagen etter.

MAKS UHELDIG: En lastebilsjåfør med kran på lasteplanet merka ikke at krana hadde løfta seg – og så slo den oppi gangbrua på Linnestad. Skadene ble store, både på brua og lastebilen. Sjåføren fikk sitt førerkort beslaglagt på stedet. Foto: Stian Ormestad.

Les mer: Kranbil smalt i gangbrua på Linnestad.

Les mer: Gangbrua har fått store skader – må holdes stengt.

Les mer: Stenger Bispeveien for å rive gangbrua på Linnestad.

Les mer: I natt rives gangbrua på Linnestad.