YouTube-Amalie gjorde det igjen: Årets vlogger 2018!

TRIVES PÅ LANDET: Fredelig, fritt og fint å vokse opp på landet, forteller ei stolt Re-jente. Men nå for tida bor Amalie i en leilighet i Tønsberg, – men jeg vil flytte tilbake til Re når tida kommer for familie og barn. Jeg vil alltid være ei Re-jente, sier Amalie til ReAvisa. Foto: Stian Ormestad.

SKINNANE/OSLO: Amalie Olsen Gjersøe vant sin andre Gullsnutten-pris denne helga.

– Kom under ridderkappa mi, så skal jeg ta vare på dere alle sammen!

Amalie Olsen Gjersøe (19) fra Skinnane ble Årets videoblogger, eller «vlogger». I begrunnelsen heter det:

«Årets vlogger skal ha gitt seerne innblikk i en lidenskap, interesse eller rett og slett livet sitt. Juryen har sett etter en vinner som står fram som mest kreativ, ekte og betydningsfull i Youtube-universet».

RIDDER AV RE: En modig, ung stemme fra Re, var juryens begrunnelse, da ordfører Thorvald Hillestad slo Amalie Olsen Gjersøe til Ridder av Re under Re middelalderdager 2018. Foto: Stian Ormestad.

En ung og modig stemme

ReAvisa skreiv om Amalie da hun passerte 10.000 abonnenter for to år siden. I dag har hun godt over 100.000.

Hun er en av de største norske youtuberne, og en viktig stemme for mange unge. Og den stemmen bruker hun godt. – Jeg prøver hvert fall, sa Amalie til ReAvisa da hun ble slått til Ridder av Re tidligere i år.

– Det er ikke bare kamera og sminke og vas, men viktige saker som kreftsaken, UNICEF, #ikkegreit og sånt. 

#ikkegreit-aksjonen blir netthets satt på dagsorden. Amalie fikk hatytringer tegna på kroppen, og alt som ble skrivi var netthets hun sjøl hadde blitt utsatt for. Sånt krever et ridderlig mot.

– Jeg ble spurt, og sa ja uten å tenke meg særlig om. Det er et viktig budskap, og jeg tror det er viktig at jeg tok med meg mine egne erfaringer – det jeg har følt på kroppen – og samtidig at jeg ikke framstilles som et offer, men som ei sterk jente som prøver å riste det av meg.

TRIVES I EGEN SPOTLIGHT: Amalie har alltid vært interessert i film og redigering. Hobbyen har nådd ut til godt over 100.000 følgere. Foto: Stian Ormestad.

– Vi reinger heier på hverandre!

Amalie har vært på den norske YouTube-stjernehimmelen lenge:

For tre år siden ble hun nominert til Årets videoblogger, men vant ikke prisen. I fjor ble hun Årets stjerneskudd. I år var hun igjen nominert til Årets videoblogger, og denne gangen vant hun prisen. Hennes andre Gullsnutten-pris, en utmerkelse som henger høyt.

Amalie er en av mange Re-ungdommer som utmerker seg i toppen av forskjellige idrettsgrener, i kultur, og i mediabildet.

– Kanskje er det Re-genet?, spør Amalie og ler. Men helt alvorlig:

– Vi reinger heier på hverandre. Vi vil hverandre godt, og vi er stolte av hverandre når noen får til noe. Da blir det mindre skummelt å prøve, og du er hakket mer selvsikker fra starten av – det er et godt utgangspunkt for å satse og bli god, uansett hva det er for noe.

GODT OVER 100.000 ABONNENTER: Amalie Olsen Gjersøe (19) har bygd opp en egen TV-kanal fra jenterommet over Skinnane. Foto: Stian Ormestad.

– Kom under ridderkappa mi, så skal jeg ta vare på dere alle sammen!

Les mer om Amalie Olsen Gjersøe.

,