Seier i 1. NM-runde: – Strålende fornøyd – og litt i sjokk!

LUR KJØRING: Her ligger Alexander Heum med blått panser til venstre i A-finalestarten – på inner’n. En annen reing følger på i grønn kart, Simen K. Johansen. Foto: NBF Crosskart.

GRENLAND/UNDRUMSDAL: Vi har en reing i ledelse av Norgesmesterskapet i crosskart: Alexander Heum (13) fra Undrumsdal.

Denne helga lørdag 3. juni gikk den første av fem NM-runder i crosskart på Grenland motorsenter – «hjemmebanen» for vestfoldinger. Anlegget utenfor Skien er fylkesanlegg for Telemark og Vestfold – siden vi i Vestfold ikke har en eneste bilbane i eget fylke.

FORNØYDE GUTTER: Brødreparet Alexander og Lauritz på pallen. Foto: Privat.

Flere reinger var i aksjon, og mange av dem tok med seg mange poeng i NM-sammendraget – og en gikk helt til topps i 1. runde og leder med det Norgesmesterskapet:

Alexander Heum (13) fra Gretteåsen i Undrumsdal.

Løpet starta ikke så bra, forteller Alexander til ReAvisa: I 1. omgang smalt han sammen med en konkurrent, klarte å komme seg inn til 3. plass, men med vondt i armen som måtte ises litt ned.

Revansjesugen foran 2. omgang vant han med god margin. I 3. og siste omgang ble det en 2. plass, og det på en våt og veldig glatt bane.

Familie-teamet Heum var veldig fornøyd før finale!

POKAL: Lauritz Heum (7) i midten – med pokal for 3. plassen og deltakerbevis fra sitt andre løp. Foto: NBF Bilsport.

Det ble A-finale, med 4. startspor. Alexander kjempa seg oppover i feltet, med en knallgod start kom han seg opp på 2. plass – krangla med jenta foran og klarte å lure seg forbi opp til 1. plass.

NM-LEDELSE: Første av fem NM-runder endte med seier. Nå lader Alexander allerede opp til 2. NM-runde på Flisa om tre uker. Foto: Privat.

– Jeg er strålende fornøyd – og i litt i sjokk!, forteller Alexander til ReAvisa. Nå lades det allerede opp til neste NM-runde på Flisa om tre uker.

Bilsporttalentet, som kommer fra en bilsportfamilie gjennom generasjoner, kjørte inn til en 7. plass totalt i NM i fjor, i sin første sesong. Da ble en 3. plass den beste plasseringen gjennom sesongen.

I år er lillebror Lauritz Heum (7) også med, og han kjørte inn til 3. plass og fikk et flott deltagerbevis, strålende fornøyd også han.

Re-resultater i 1. NM-runde:

Crosskart 85 ccm: 1. plass Alexander Heum, 7. plass Simen K. Johansen, 13. plass Mathias Bringaker.

Crosskart 650 ccm: 3. plass Kristoffer Lilleby, 7. plass Martin Haslestad, 11. plass Halvard Grytnes, 12. plass Per-Ole Bøe, 13. plass Marius Sommerstad.

Crosskart Xtreme: 3. plass Kjetil Bergan, 6. plass Johan Bergan.

RASK RE-UNGDOM: Lauritz Heum (7), Oliver Øien-Sramek (15), Mathias Bringaker (12) og Ole Fredrik Bringaker (11) ble kurset av NMK Tønsberg i Våle i våres. Bildet sto også på trykk i ReAvisa mai 2017. Foto: Stian Ormestad.

ReAvisa skreiv om Alexander da han kjørte sitt første løp for ganske nøyaktig ett år siden – se video: