Alt klart for «Supersøndag» denne helga

supersondag_1

«SUPERSØNDAG»: Barna på «Superfredag» har laga julepynt som er til salgs på «Supersøndag». De står også for baking og organisering av happeningen på Røråstoppen skole. Foto: Privat.

REVETAL: Barn i Re hjelper barn i Moldova – det er bakgrunnen for årets «Supersøndag».

Kirkens klubbtilbud «Superfredag» samler 60 – 80 5.-, 6.- og 7. klassinger fra hele Re kommune annenhver fredag.

For tredje år på rad arrangerer «Superfredag»-barna og Revetal menighet «Supersøndag». Det skjer til helga, søndag 27. november.

Det blir gudstjeneste med julespill og korsang, julemesse og café til inntekt for et dagsenter i Moldova. Dramagruppa er i full gang. De skal framføre et julespill. Maria og Josef øver på replikkene sine, noen engler flakser forbi og de tre vise menn kjeder seg fordi det er lenge til det er deres tur.

I rommet ved siden av holder formingsgruppa på. Vanligvis får barna på «Superfredag» ta med seg det de lager hjem, men nå i høst er det annerledes.

Nå skal julepynten selges på julemessa. I tillegg vil mange andre komme med sine varer. Det blir åresalg og café med sveler og pølser. Til og med sukkerspinnmaskin og popcornmaskin er på plass for anledningen.

supersondag_3

MISJONSREISE I MOLDOVA: Familien Horn kom denne høsten hjem igjen etter å ha bodd i Moldova – les mer om oppholdet i Europas fattigste land i ReAvisa, juni 2016. Foto: Privat.

Pengene som kommer inn på julemessa skal gå til et dagsenter for barn fra fattige familier i Moldova, starta av kirka i landsbyen Panasesti i 2015. Dit kommer mange barn fra fattige og vanskeligstilte familier.

Noen opplever at foreldrene reiser fra dem for å arbeide i utlandet, andre har alkoholiserte foreldre, noen har foreldre som gjerne vil gjøre alt godt for barna sine, men fattigdommen og arbeidsløshet og andre vanskeligheter gjør det vanskelig for dem å kjøpe klær, sko og skoleutstyr til dem.

Moldova regnes som det fattigste landet i Europa. Familien Horn fra Våle har vært misjonærer i landet. I august 2015 reiste Berit og Tom Erik Horn med tre barn ut og nå har de nettopp kommet tilbake. ReAvisa skreiv om dette i juni-nummeret 2016.

– Engasjementet som «Superfredag» og Revetal menighet har for Moldova betyr mye for dagsenteret, forteller Berit og Tom Erik Horn:

– Vel så viktig som at vi søtter dem økonomisk, er at mennesker et annet sted i verden bryr seg og gjør en innsats for dem. De kan ofte føle seg glemt og forlatt, men dette minner de på at Gud er god, og at mennesker bryr seg.

supersondag_2

DAGSENTER I MOLDOVA: Pengene som kommer inn på julemessa skal gå til et dagsenter for barn fra fattige familier i Moldova, starta av kirka i landsbyen Panasesti i 2015. Foto: Privat.

– Sett av søndagen til en trivelig dag for hele familien, oppfordrer Nadine Vaagen, prest i Revetal menighet.

«Supersøndagen» starter med gudstjeneste klokka 11, og fortsetter med kaffeprat, loddsalg, julegavehandel, sukkerspinn, fri lek i gymsalen, og mye mer.

, ,