Her settes spaden i jorda til uka

111016_revetal_1

NY BUTIKK: Rema 1000 flytter fra Revetalgata og hit langs Bispeveien. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Ny Rema-butikk står klar i mai/juni, sør for Monter og Europris.

Det er Revetal Invest, som eier Re-torvet og Meny Revetal, som eier tomta og står for byggingen av en ny Rema 1000-butikk på Revetal.

Martin Gran innrømmer at «det er litt rart» å bygge en butikk for konkurrenten.

– Jeg må jo innrømme det. Men Rema-butikken er en viktig del av tilbudet på Revetal, som en helhet. Da er det bare hyggelig å hjelpe – også en konkurrent.

Martin forteller at sjøl om dagligvare er den viktigste delen av driften, som det har vært gjennom mer enn 100 år, så har fokuset blitt mer og mer på eiendom og sentrumsutvikling de seinere åra.

– Poenget er å gjøre Revetal så bra som mulig, sånn at folk kommer hit. En større Rema-butikk er med på å gjøre Revetal som en helhet bedre, mener Martin.

111016_revetal_8

BYGGER FOR KONKURRENTEN: Revetal Invest ved Martin Gran driver Meny Revetal og Re-torvet. Nå bygger Revetal Invest ny butikk for konkurrenten Rema 1000. Foto: Stian Ormestad.

Lukas Ljøterud på Rema 1000 bekrefter at han flytter butikken inn i nye lokaler en gang til neste år. Ferdigstillelse er anslått til mai/juni 2016.

I tilllegg til større butikk, blir parkering en stor forskjell fra i dag. Rema 1000 har begrenset med parkering i Revetalgata. Med det nye bygget får butikken en parkeringskjeller med 40 parkeringsplasser, i tillegg til parkering på bakkeplan utenfor butikken.

Hele bygget på 1.200 kvadratmeter skal leies ut til Rema 1000. – Det blir et pent bygg, viser Martin fram på kart og tegninger.

111016_revetal_4

SPENNENDE PLANER: Revetal Invest ønsker seg et signalbygg på Revetal, helst her. Foto: Stian Ormestad

Når det gjelder tomta på andre siden av Monter og Europris, mot rundkjøringa ved skysstasjon, er det spennende planer på gang.

Tomta som av flere blir kalt «indrefileten» på Revetal har liggi der med ugrass, øde og ubebygd, i årevis. Også denne er nå i Revetal Invest sitt eie.

– Vi mangler et signalbygg på Revetal, et naturlig stoppested. Derfor har vi et ønske om et pent bygg som folk ser langs veien, et bygg folk legger merke til, med store grøntarealer rundt.

Hva bygget skal inneholde, vil ikke Martin røpe – annet enn at det er flere spennende alternativer på trappene.

– Vi er i prat med flere aktører. Uansett hva som kommer, så er dette en såpass viktig og sentral tomt på Revetal at det kan ikke komme hva som helst der, mener Martin som allerede har skissene klare for et forslag til signalbygg.

Håpet er å få realisert planene med byggestart før neste sommer – hvis alt går på skinner.

ReAvisa_Torvparken2_4_NETT

HELHET I SENTRUM: Ikke verdens vakreste syn i dag, men snart er også denne tomta bebygd med nytt flott sentrumsbygg på Revetal. Byggestart for Torvparken 2 er desember i år. Foto: Stian Ormestad.

I tillegg til disse byggeprosjektene, er det oppstart for Torvparken 2 i desember.

Det er siste utbygging av «gamle» sentrum, der parkeringsplassen bak bankbygget skal legges lokk over og det skal bygges i høyden, både næring og leiligheter.

111016_revetal_5

BYGGESTART TIL UKA: Ugrasset sør for Monter må vike for gravemaskiner i uke 42. Her kommer det ny Rema-butikk på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

111016_revetal_3

LANG HISTORIE: Et nytt Rema 1000-bygg har stått på planen i årevis, men realiseringen av planen har latt vente på seg. Her er butikksjef Lukas Ljøterud avbildet i forbindelse omtale av planene for tre år siden. Nå blir det ny butikk sør for Monter og Europris. Foto: Stian Ormestad.