Straks byggestart for Torvparken 2-prosjektet

ReAvisa_Torvparken2_4_NETT

HELHET I SENTRUM: Ikke verdens vakreste syn i dag, men snart er også denne tomta bebygd med nytt flott sentrumsbygg på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Siste utbygging av sentrumskjernen på Revetal har latt vente på seg – men nå blir det byggestart før årsskiftet.

ReAvisa omtalte planene første gang tilbake i 2013. «Endelig en helhet i sentrum», skreiv vi da. For dette er et byggeprosjekt mange har sett fram til:

Planen er å legge lokk på parkeringsplassen bak gamle post- og bankbygget og bygge i høyden, fem etasjer opp.

exterior

NYTT OG MODERNE: Slik vil Torvparken 2 se ut når bygget er ferdigstilt i løpet av 1. kvartal i 2018. Illustrasjon: DNB Eiendom Revetal.

Slik området ser ut i dag, er det ikke et særlig pent syn. Dette er den siste gjenværende «gamle» delen av Revetal sentrum som ikke er bebygd med et moderne nærings- og leilighetsbygg.

Først var det planlagt 900 kvadratmeter med næring med mulighet for noe mer, og 34 eller 37 leiligheter over fem etasjer. Så ble næringsarealet justert opp til hele 1.300 kvadratmeter, før det ble skalert ned til 800 kvadratmeter næring og 23 leiligheter over fire etasjer.

Etter mange justeringer i løpet av de drøyt tre åra som er gått siden planene først ble presentert er det nå klart at Torvparken 2 skal bestå av 700 kvadratmeter næring i 1. etasje og 24 leiligheter fra 2. til og med 5. etasje.

Parkeringsplassen på 2.000 kvadratmeter som ligger der i dag vil bli beholdt på bakkeplan, som en parkeringskjeller under tak. I tillegg vil det bli 1.300 kvadratmeter med parkeringsplasser på planet over, i 1. etasje.

Prosjektet er et samarbeid mellom Revetal Invest og Revetal Park, der førstnevnte firma eier næringsarealet og parkeringsarealet, minus private parkeringsplasser som følger med leiligheter som Revetal Park selger.

050316_TORVPARKEN_2_REVETAL

MEGLER OG UTBYGGER: Mange har vært utålmodig etter å få dette prosjektet realisert, ikke minst megler Truls Bøhle ved DNB Eiendom Revetal og utbygger Svein Olsen ved Revetal Park. Foto: Stian Ormestad.

– Alle gode ting er tre, mener megler Truls Bøhle, DNB Eiendom Revetal. Nå blir prosjektet endelig realisert, med byggestart før jul. Halvparten av prosjektet er solgt, som var en forutsetning før oppstart.

– Flere av de trofaste kjøperne fra tidligere faser er fortsatt med oss, og flere nye interessenter har kjøpt. Så nå kan vi med glede si at Torvparken 2 blir et faktum. Bygget vil ha et utseende som passer flott inn til et allerede moderne og flott Revetal sentrum.

Rammetillatelsen er i boks, hovedentreprenør står klar, og Revetal park ved Svein Olsen anslår oppstartdato rundt 1. desember. Ferdigstillelse er anslått til 1. kvartal 2018.

ReAvisa_Torvparken2_5_NETT

OPPSTART FØR JUL: Her skal det reises et nytt og moderne sentrumsbygg – i det tredje forsøket på tre år. Oppstartdato blir anslått til rundt 1. desember, og ferdigstillelse i løpet av 1. kvartal i 2018. Foto: Stian Ormestad.


 

Les første ReAvisa-saken om Torvparken 2: Endelig en helhet i Revetal sentrum

Les den andre saken om Torvparken 2: Revetal-utbygging med en enda større næringsdel enn planlagt

Les den tredje saken om Torvparken 2: Inviterer til info-møte om Revetal-utbygging


 

– ANNONSE – 

,