Får vi svar på alle spørsmålene etter ungdomsskole-brannen i kveld?

ReAvisa_Trond_Wifstad_050_NETT

RÅDMANN I RE: Trond Wifstad. Foto: Stian Ormestad.

LOKALPOLITIKK I RE: Rådmannen i Re skal ha en orientering klar til et politisk møte i kveld – som kan følges fra sidelinja på kommunehuset eller direkte på nett.

SISTE: Det blir ingen nettsending i kveld likevel, og det er ikke rådmannen som orienterer

Ved branntilsyn på Revetal ungdomsskole har brannvesenet ført avvik på grunn av manglende automatisk brannalarm. Les mer om det i denne saken – som seinere er blitt plukka opp av Tønsbergs Blad, VG med flere.

Da ReAvisa først omtalte saken fredag, fortalte rådmann Trond Wifstad at han kunne svare mer for seg over helga. Mandag fikk ReAvisa opplyst at det i løpet av dagen skulle foreligge en rapport fra teknisk etat.

Seint mandag kveld svarer Wifstad per SMS til ReAvisa at den blir klar tirsdag, og at den blir først framlagt i møte for Hovedutvalg for drift, eiendom og næring (DEN) klokka 20.00 på kvelden.

Møtet kan følges fra sidelinja i 4. etasje på kommunehuset, og det sendes også direkte på via Re kommunes nettsider.

Livesendingen er aktiv fra møtestart klokka 20.00 – i beste sendetid, med andre ord. ReAvisa dekker møtet.

I tillegg vil rådmannen bli kalt inn på teppet for Kontrollutvalget i Re. Kontrollutvalget ser på manglene som så alvorlig at alle korta må på bordet: Hvem visste hva – og når?

Det store spørsmålet er: Hvorfor har ikke Re kommune klart å gi Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) en skriftlig tilbakemelding på hvordan man tenker å lukke avvik som er påpekt?

Ifølge brannsjef Per Olav Pettersen gikk fristen ut i januar for godt over ett år siden, på nyåret i 2015. Det var etter at det var ført et nytt avvik på manglende automatisk brannalarm ved branntilsyn i desember 2014, med henvisning til et nå snart fem år gammelt avvik fra 2011 – som fortsatt ikke var fiksa den gang. 

Andre spørsmål som står ubesvart er om avviket i alarmsystemet hadde noe å si for om brannen kunne blitt varslet tidligere, om det eventuelt kan bli avkorting på forsikring, med mer. ReAvisa har ikke lyktes å få svar på hva som faktisk er gjort og ikke, og hva status for brannsikkerheten på ungdomsskolen var da brannen starta tirsdag morgen forrige uke. Svarene bør komme i kveld.

Da brannen på ungdomsskolen ble oppdaga tidlig tirsdag morgen for ei uke siden, var mest sannsynlig ikke den automatiske brannalarmen på plass. Alarmen ble uløst manuelt av ansatte som kom på jobb. Da hadde flammer, røyk og sot allerede sørga for store skader.

SISTE: Det blir ingen nettsending i kveld likevel, og det er ikke rådmannen som orienterer

Les mer om Revetal ungdomsskole.

,