Stor hopp-helg i regnværet – se bilder!

070216_Rambergrennet_42

LENGST AV DE LOKALE: Even Kommedal fra IL Ivrig lander på 16 meter i finaleomgangen. Foto: Stian Ormestad.

RAMBERGKOLLEN: Tross øs-pøs-regnvær har det vært ei stor hopp-helg i Re – med hopprenn hjemme i Rambergkollen, og IL Ivrig har fått en Norgesmester!

Se flere bilder fra Rambergrennet 2016!

Søndag 7. februar inviterte IL Ivrigs hoppgruppe til det tradisjonelle Rambergrennet. Dugnadsfolka redda de to minste bakkene fra å renne bort – så renn ble det i regnværet.

– Vi var her fredag kveld og spadde snø for harde livet, og trodde vi skulle få til K44-bakken også, forteller Hilde Kommedal Ringen – mamma til en av de nyeste tilskuddene i IL Ivrigs hoppgruppe, Even Kommedal i klasse 13 år.

070216_Rambergrennet_64.JPG

MYE DUGNAD: Takket være en stor dugnadsinnsats, ble Rambergrennet 2016 noe av – tross regnvær hele denne helga. På bildet ser vi Hilde Kommedal Ringen og sønnen Even Kommedal. Foto: Stian Ormestad.

Even skulle egentlig hoppe i den store bakken, der han har landa på 28 meter i sitt lengste hopp. Siden det ikke var mulig å hoppe i den store bakken, stilte Even i den mellomstore K18-bakken – og hoppa 16 meter i finaleomgangen.

Det var bare en halvmeter kortere enn vinneren Sondre Leiulfsrud fra Heddal IL – Telemark-klubben kom langveisfra med hele fem deltakere i Rambergrennet 2016.

070216_Rambergrennet_23

TØFF JENTE: Pernilla S. Mathisen fra IL Ivrig kaster seg utfor hoppbakken. Foto: Stian Ormestad.

Den aller første utfor hoppkanten var Pernilla S. Mathisen fra IL Ivrig i Jenter 6 år-klassen. Den tøffe jenta tok sats og landa på 5,5 meter i K8-bakken- en meter bak den personlige rekorden. Det var såpass trått i sørpa at det var godkjent, mente ei stolt hoppjente.

En annen stolt lokal hopper i Rambergkollen var Arvid Lian fra Undrumsdal. Lørdag vant han Norgesmesterskapet i veteran klasse 51 – 55 år på Veggli.

At IL Ivrig hadde fått en Norgesmester gikk ikke upåaktet hen, men ble behørig annonsert over høytaleranlegget.

070216_Rambergrennet_66

NORGESMESTER: Arvid Lian, Norgesmester i veteran-NM. Foto: Stian Ormestad.

Arvid forteller at han hoppa mye på ski som guttunge, bare for moro skyld – ikke i organiserte former. Det var først som 42-åring han tok opp gamle kunstner, da sønnen Kristian Lian viste seg som et stort hopptalent.

De siste 12 åra har han vært med i veteran-NM de gangene det har passa seg, og det har vært kort vei å kjøre – helt uten noen store ambisjoner.

I en alder av 54 år er han nå intet mindre enn Norgesmester.

070216_Rambergrennet_63.JPG

ILDSJEL: Ragnar Skinnes, IL Ivrig hoppgruppe. Foto: Stian Ormestad.

Ragnar Skinnes, leder i IL Ivrig hoppgruppe, takker avslutningsvis alle som har trossa regnet og møtt opp for å heie fram alle deltakerne i Rambergrennet 2016.

– Det har vært mye jobb i tre uker, så jeg må takke for all hjelp så vi fikk til et renn her i dag, sier Ragnar til stor applaus. Han er en stor ildsjel for den lokale hoppsporten, både som trener, med mange, mange dugnadstimer, og med organisering av hoppgruppa.

– At vi ikke fikk hoppa i den store bakken, det får så værra. Vi var en gjeng som spadde snø og sto på i flere uker, fram til og med fredagskvelden. Vi håpa at vi klarte å få til et renn, også i den store bakken, helt fram til lørdag morran.

– Men, vi redda de to småbakkene –  det er tross alt rekruttering som er viktigst.

070216_Rambergrennet_48

RAMBERGRENNET 2016: Se mange flere bilder fra Rambergrennet 2016 i fotogalleriet her på ReAvisa.no. Foto: Stian Ormestad.

Se flere bilder fra Rambergrennet 2016!

Les mer om hoppsport i Re:
Se video fra hopptrening i Vålehallen
Hoppende glad for sin aller første pokal
En ting er kronene, mye viktigere er ildsjelene

070216_Rambergrennet_3.JPG

PARAPLY OG HOPPRENN: Regnet pøsa ned i Rambergkollen søndag 7. februar 2016. Denne gjengen fra Heddal IL tok likevel langturen med hele fem deltakere. Foto: Stian Ormestad.