Brannutrykning til Kåpeveien

DSC_0011

BRANNUTRYKNING: Røykutvikling i en kjeller i Undrumsdal. Foto: Stian Ormestad.

UNDRUMSDAL: Melding om brann i en kjeller i et hus langs Kåpeveien, ved Gretteåsen.

Nødetatene på vei til stedet, melder både brann og politi på Twitter fredag ettermiddag 5. februar. Ambulanse er også på stedet.

– Nødetatene er på stedet. Kun vært røykutvikling. Årsak ukjent, men kan være knyttet til en varmtvannstank. Ingen personskader, heter det i en oppdatert melding fra politiet i Vestfold.

– Våre mannskaper er inne og har kontroll, forteller vakthavende brannsjef Einar Flogeland i Vestfold interkommunale brannvesen (VIB).

DSC_0140

BRANNMANNSKAP: En brannbil er fortsatt på gården, når mørket faller på fredag kveld. Det jobbes med utlufting. Ambulanse og politi har reist. Foto: Stian Ormestad.

Rett før klokka åtte på kvelden avslutta brannmannskapene på stedet. I en oppsummering på Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) sin Facebook-side, står det:

Huseierne kjente røyklukta og ringte 110-sentralen, for så å lukke dører og trekke seg ut.

– Her var tidlig varsling avgjørende, for da vi kom til stedet gikk røykdykkere umiddelbart inn og da var det åpne flammer i kjelleren. Det brant på gulvet og i kjellertaket. Vi fikk raskt kontroll på flammebrannen, slukket, reiv og bar ut det som brant og påbegynte utlufting. Samtidig fortsatte vi å sjekke bjelkelaget mellom kjelleren og 1. etasje, ifølge brannmester Tore Dahl.

– Vi fant glør i etasjeskillet. Da vi skar opp gulvet, flamma det opp. Vi hadde hele tida kontroll, men det ble en omfattende jobb, sier brannmesteren. Røyken ble kontinuerlig ventilert ut.

– Det er flammeskader rundt de områdene hvor det har brent. Brannen kan se ut til å ha oppstått ved en feil på det elektriske i kjelleren, sier Tore Dahl.

050216_BRANN_KAPEVEIEN

MYE RØYK: Brannmannskaper tok seg inn i bygningen og fikk slukket åpne flammer i kjelleren. Foto: VIB.