– En ting er kronene, men mye viktigere er ildsjelene

190116_BIBO_SPAREBANKSTIFTELSEN_3

GODE HJELPERE: Da det ikke var nok hender på podiet til å holde gavesjekk, blomster og utveksle takknemlige håndtrykk, trådde disse to gode hjelperne til: Tinius og Andrine Solhaug, på 7 og 5 år. Foto: Stian Ormestad.

BIBO: IL Ivrig fikk nesten en halv million kroner til fra Sparebankstiftelsen i kveld.

Sparebankstiftelsen har gitt flere sjenerøse pengegaver til idretten i Re. Den siste lyder på 490.000 kroner, og ble overrakt tirsdag kveld 19. januar – til jubel fra mange unge poenglangrennsløpere.

190116_BIBO_SPAREBANKSTIFTELSEN_6

ILDSJEL: Svein Olsen er en av mange Ivrig-ildsjeler. Foto: Stian Ormestad.

Ivrig-ildsjel Svein Olsen åpna seansen med å røpe at han visste om gaven helt siden før jul.
– Da fikk vi en stor og flott julegave, som vi venter med å åpne til nå som alle vi kan være her sammen.

– Vi har bygd masse her oppe på Bibo – for veldig mye penger. For det koster å bygge et så flott anlegg som vi har fått til her. Det er allerede brukt 22 – 23 millioner kroner, og fortsatt skal vi bygge mer, sier en ivrig Svein Olsen.

Det er gjort mulig ved hjelp av spillemidler, en hel masse dugnad, momsrefusjon – som er veldig viktig for idrettslagene, støtte fra lokalt næringsliv, støtte fra Re kommune, og sist, men ikke minst: Støtte fra stiftelser, og da spesielt Sparebankstiftelsen.

De 490.000 kronene som nå er gitt fra Sparebankstiftelsen skal gå til fem nærmiljøanlegg; Skileik, en liten hoppbakke, en mer barnevennlig liten lysløype, en sandvolleyballbane og en friplass til forskjellig lek og aktiviteter.

190116_BIBO_SPAREBANKSTIFTELSEN_4

POPULÆR GJEST: Monica Shjelderup fra DNB Revetal/Tønsberg. Foto: Stian Ormestad.

Monica Schjelderup fra DnB Revetal/Tønsberg overrakte den store gavesjekken.

– Et av kriteriene for utdelinger fra stiftelsen, er at det skal favne mange mennesker. Det klarer Ivrig, med hver eneste krone som er gitt. Dere har vist en svært god gjennomføringsevne, der alle gavene som tidligere er gitt har kommet til god nytte.

At det er stor aktivitet på anlegget, både i skoletida med Kirkevoll skole som nærmeste nabo, og på kvelder og i helger i idrettslagenes regi, er det liten tvil om. Hver tirsdag er det poenglangrenn, som tidligere år har samla opp i mot 300 deltakere totalt. Sist helg var det renn både lørdag med Biborennet og søndag med skiskytterrenn – med totalt opp mot 500 deltakere.

190116_BIBO_SPAREBANKSTIFTELSEN_5

SPAREBANKSTIFTELSEN: Monica Schelderup fra DNB Revetal/Tønsberg overrakte gavesjekken. Foto: Stian Ormestad.

– Det hjelper ikke å gi penger, hvis det ikke blir omsatt i reelle, ferdigstilte prosjekt – til glede for de mange som bruker anleggene. En ting er kronene, men mye viktigere er ildsjelene, taler Schjelderup. – Og at anlegget blir brukt av store og små.

Hun viser også til at Re er en kommune i vekst, med god tilflytning. – Dette er et anlegg som sørger for aktivitet og engasjement for unge og voksne – over tid. Vi er stolte over å kunne bidra litt.

190116_BIBO_SPAREBANKSTIFTELSEN_7

MEKTIG STOLT: Ordfører Thorvald Hillestad. Foto: Stian Ormestad.

Ordfører Thorvald Hillestad viser til at det ikke er for ingenting at Bibo idrettsanlegg ble kåra til årets idrettsanlegg på idrettsgallaen i fjor høst. Tidligere i fjor høst ble nye Bibo åpnet med høytidelig snorklipping av ordføreren.

– Det var med stor stolthet at vi kunne åpne nye Bibo, og jeg fortsetter å være mektig stolt over alle dere ildsjeler som orker å stå på, tidlig og seint, med stort og smått, forteller Hillestad.

Les mer: Her tester ordføreren det nye kunstgrasset på Bibo

Re kommune har bidratt med 1,5 millioner kroner, og det er søkt om ytterligere 1 million kroner – over et langtidsbudsjett, forteller Svein Olsen.

190116_BIBO_SPAREBANKSTIFTELSEN_2

STOR AKTIVITET: Bibo idrettsanlegg blir mye brukt – akkurat som bidragsytere og ildsjeler vil at det skal. Hver tirsdag er det poenglangrenn – med opp mot 300 deltakere totalt tidligere år. Foto: Stian Ormestad.

Les også mer om åpningen av nye Bibo idrettsanlegg i ReAvisa, oktober 2015 – last ned gratis her.

,