Her bygges Brekkeåstunet

ReAvisa_Brekkeastunet_001_NETTBREKKEÅSEN: Den gamle Buggegården i Brekkeåsen blir til Brekkeåstunet.

I sommerferien ble eiendommen på 6,3 mål kjøpt opp av Jarlsberg Bolig AS, ved daglig leder Svein Olsen. Den gamle Buggegården i Brekkeåsen har stått tom i lange tider.

Re eiendomsutvikling og Qvadrat eiendom eier hver sin halvpart i Jarlsberg Bolig AS. Det er sistnevte firma ved Alexander Kirkerud og Henning Orre som skal stå for plan, tegninger og byggingen av leilighetene.

– Det blir 20 leiligheter på 70 til 80 kvadratmeter, fordelt på fem firemannsboliger. Det blir heis i alle bygga. Dette er ei romslig tomt som kommer til å få store felles uteareal, gode parkeringsmuligheter med garasje, og en nærleikeplass på tomta.

I tillegg ligger barnehagen med store friområder som nærmest nabo. Kirkevoll skole er rett over veien, og Bibo idrettsanlegg ligger rett borti gata.

Byggestart er avhengig av salget, og det er avhengig av vinteren som ligger foran oss. Blir det mye snø, er det hensiktsmessig å vente litt. Megler Truls Bøhle ved DNB-kontoret på Revetal forteller om stor interesse for området.

– Det ville overraske meg hvis ikke det blir oppstart relativt raskt, for markedet i Re er meget bra om dagen. I Våle har vi registrert en sterkt økende etterspørsel etter bolig de to siste åra. De objektene vi har til salgs går med en gang, forteller Bøhle.

Han tror dette vil bli et populært alternativ for de som ønsker en ny, stor og moderne leilighet, men fortsatt vil bo i gamle Våle og ikke flytte til Revetal. Det har vært få av den typen leiligheter i området, det er mest i andre deler av kommunen.

– Det er ikke blitt bygd leilighetsbygg i Brekkeåsen i løpet av de siste 15 – 20 åra, forteller Svein Olsen. Som en profilert utbygger i Re har han fått mange henvendelser fra folk som lurer på om ikke det skal skje noe i den kanten av kommunen snart.

– Nå skjer det endelig noe, sier Olsen. Bøhle forteller om en veldig god tilflytting til Re den siste tida. For det meste med nybygg på Revetal og i Undrumsdal, men han har trua også på prosjektet i Våle:

– Inntrykket er at mange leiter etter ny bolig i Vestfold og på Østlandet. På det markedet står faktisk Re sterkt, forteller Bøhle.

– Det har forandra seg ganske mye ganske raskt i løpet av det siste året – vi ser vi får mange nye kunder som har et litt større perspektiv enn i utgangspunktet å leite etter bolig kun i Re – men som havner her likevel etter å ha sondert terrenget.

I likhet med Revetal har Brekkeåsen nærhet til Oslo-bussen, både fra Timeekspressen på Svinevoll, men det er også kort vei til Kopstad med flere avganger. I tillegg vil det være kort reisevei til den nye togstasjonen i Holmestrand.

Bøhles råd til alle som er interessert er å tegne seg på lista allerede nå for å få rask informasjon underveis. Magefølelsen hans tilsier at det vil bli veldig bra interesse rundt prosjektet.

I skrivende stund er ikke priser, tegninger eller prospekt klart, men det meste skal komme på plass i løpet av oktober.

– Håpet er at det også blir salgstart i løpet av oktober, forteller Bøhle. Det første som skjer på tomta er at det skal hogges trær – eller skau som det nærmest er blitt rundt hus, garasje og låve mens det gamle gårdsbruket har stått tom.

I første omgang blir to firemannsboliger med totalt åtte leiligheter lagt ut for salg og bygd. Det blir informasjonsmøte om prosjektet på Bibo klokka 18.00 onsdag 7. oktober 2015, forteller Svein Olsen til ReAvisa.30

,