Basar til inntekt for SOS Barnebyer

ReAvisa_Basar_1_NETT

BASAR TIL ET GODT FORMÅL: Emilie Kindblad Dahl (10), Mikkel Kindblad Dahl (8) og Martine Linnestad (10) hadde basar i gata hjemme i Kløvåsen på Linnestad onsdag 7. oktober 2015. Foto: Stian Ormestad.

LINNESTAD: – Vi har finni fram leker som vi har vokst fra, også selger vi det. Vi selger kaker vi har bakt sammen med foreldrene våres, og de har fiksa kaffe og vi har blanda saft.

ReAvisa fikk tips om noe stort som skulle skje i Kløvåsen på Linnestad onsdag 7. oktober 2015: – Sjekk hva som lå i postkassa vår i dag, forteller en ReAvisa-leser på epost, med bilde vedlagt.

På lappen står det skrevet at det inviteres til basar, der inntekten går til SOS Barnebyer: «Vi har lyst å hjelpe barn som ikke har det like bra som oss».

– Først ville vi gjøre noe i lekestua, og da tenkte vi at vi ville leke restaurant. Men så skjønte vi at den ble alt for liten til det, bare se på den, sier jentene og peker på ei lita hvitmalt lekestue på plenen bak dem.

ReAvisa_Basar_2_NETT

STOR PÅGANG: I hele åpningstida var det javn flyt med folk, og til tider tilløp til kødannelse. Hele 2.050 kroner kom inn, som barna i Kløvåsen på Linnestad gir til SOS Barnebyer. Foto: Stian Ormestad.

Med pågangen av kunder til basaren fikk de helt rett. Det var tilløp til kødannelse i gata. Lekestua hadde blitt altfor liten.

– Derfor tenkte vi det var lurere å ha basar ute. Og hvis vi tjener noen penger, vil vi gi det til fattige barn som ikke har det like bra som oss. Vi har det så godt i Norge. Vi vil at alle skal ha det like bra!

Det forteller Emilie Kindblad Dahl (10), Mikkel Kindblad Dahl (8) og Martine Linnestad (10). De velger å gi pengene til SOS Barnebyer, og det er en kort og grei forklaring på det:

– En på håndballaget og fotballaget mitt har en pappa som er det, sånn SOS Barnebyer, forteller Mikkel. Mer tid har han ikke til lokalpressen, for det dukker opp en potensiell kjøper på en leketraktor.

– Vi har finni fram leker som vi har vokst fra, også selger vi det. Vi selger kaker vi har bakt sammen med foreldrene våres, og de har fiksa kaffe og vi har blanda saft.

– Også er det til og med noe som er gratis: Ballonger, magnet og klistremerke med SOS Barnebyer på, viser de fram.

ReAvisa_Basar_3_NETT

BREDT VARESORTIMENT: Gamle leker de ikke leker med mer, kaker, kaffe og saft sto på menyen, mens ballonger, magneter og klistremerker med SOS Barnebyer-logo på var gratis. Foto: Stian Ormestad.

Jentene forteller at den største jobben har vært i forkant. I tillegg til baking, rydding i leker og organisering av basaren, har de farta rundt i feltet og lagt lapper i 50 postkasser.

– Det har egentlig vært mye jobb. Men å stå her og selge er bare moro, forteller basar-barna mens det er kø av naboer, venner og familie som lar seg friste av utvalget.

Og resultatet? En av pappaene i gata rapporterer til ReAvisa seinere samme kveld at det kom inn 2.050 kroner til SOS Barnebyer på basaren.

image1_NETT

TIPS FRA EN REAVISA-LESER: Barna farta rundt i feltet og la lapper i 50 postkasser – og folk strømmet til basaren. En ReAvisa-leser sendte bilde av lappen til ReAvisa med tips om at noe stort var på gang i Kløvåsen på Linnestad. Foto: Privat.

,