Hils på Even, reing nummer 9.000!

ReAvisa_Flatten_001

REING NUMMER 9.000: Even (3 måneder), odelsgutten på Lefsrød gård. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Re vokser, og boligsalget går så det suser. Les mer om det å bygge og bo i Re i ReAvisa oktober 2012.

Det blir født flere barn her i Re enn i våre nabokommuner.

I ReAvisa oktober 2012 kan du hilse på Even (3 måneder), odelsgutten på Lefsrød gård. Han ble reing nummer 9.000.

Stor etterspørsel etter både nye og brukte boliger

Etterspørselen etter bolig er stor, Revetal park er utsolgt lenge før leilighetene står klare, forteller utbygger Svein Olsen.

De dyreste boligene finner du på Revetal, mens du får mest for penga i Våle. I Undrumsdal tar det lengst tid å selge, forteller Thor Fredrik Hansen Solberg, DNB eiendom på Revetal.

Noen foretrekker å selge privat, og det kan Gårds- og småbruksmegleren Olav Hana på Revetal hjelpe med. Det kan være store penger å spare, men det er også mange fallgruver å ramle i. Les mer om dette i ReAvisa, oktober 2012.

Mange boligfelt på gang

En byggeboom kommer i Re, med Skjeggestadåsen, Rødsåsen, Jarberg med mer. Det trengs, for Re vokser mest i Vestfold, også så langt i år, ifølge befolkningsstatistikk.

I Strangefeltet i Våle har den første familien flytta inn, og de gleder seg til å få naboer innom på kaffe. Irene Sekkenes og Per Ingar Jespersen i Agios på Revetal syns det er gøy å se Strangefeltet tar form. De har solgt sju av ti tomter i det lille, landlige byggefeltet.

Les mer om det gode liv i den lille Holtgrenda, omtalt i helsemagasinet Tara Frisk. Oslo-livet ble for stressende, da ble et halmhus i den lille øko-grenda i Undrumsdal redningen for familien på fire.

Byggeboom i Skjeggestadåsen

I den store Skjeggestadåsen med 400 – 500 tomter til salgs de neste ti – femten åra, flytter de første inn i løpet av vinteren, forteller Svein Olsen i ReÅsen AS.

Barnehagetomt er kjøpt opp av kommunen i Skjeggestadåsen, og utbygger er godt i gang med infrastruktur som straks er på plass.

I Rødsåsen i Undrumsdal blir det totalt 57 boligtomter og 150 – 200 leiligheter, bygget ut i tre delfelt, forteller Runar Ommedal i Ommedal og sønner, en av flere som står bak den store utbygginga av Rødsåsen ved gamle E18.

Gamle planer for utvidelse av Jarberg

Ordfører Thorvald Hillestad (SP) frontet et kommunalt byggefelt på Jarberg i fjorårets valgkamp. Den kampen fører han videre. Planene så første gang dagens lys så langt tilbake som 1966, i gamle Ramnes kommune.

Et ankepunkt er Regional plan for bærekraftig arealpolitikk (RPBA).

– I høringsdokumentet er det foreslått at 70 prosent av befolkningsveksten i Re skal skje i Revetal-området, inkludert Skjeggestadåsen. Det betyr at resten av kommunen, inkludert Jarberg, skal fordele de resterende 30 prosent, forklarer Hillestad.

Målet er 1,5 prosent befolkningsvekst

Målet er å vokse med 1,5 prosent i året, men vi ligger litt under målsetting i Re kommunes ti første år. Men det veies opp med mange nye boligfelt på gang, forteller rådmann Trond Wifstad.

For grunneiere som har forslag til nye boligområder i Re, er fristen for innspill 1. desember. Har du tips om boligområder, tips ReAvisa på Post@ReAvisa.no.

I ti – tjue år framover vil flere store byggefelt vokse fram i Re. Les mye mer om det å bygge og bo i Re i ReAvisa, oktober 2012.

Les mer om boligbygging i Re.

Les mer om folk i Re.

,