– Den store skrekken er en brann

ReAvisa_Statoil_Lene2_nett

FRYKTER EN BRANN: Lene Kjønnerød, Statoil Revetal, har ikke noe i mot ungdommene som samles i bil på bensinstasjonen. Det er oppførselen deres bak rattet hun gjerne vil ha en slutt på – før en bil sladder inn i ei bensinpumpe og katastrofen er et faktum. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: På en ellers rolig søndag på Revetal tar en bil fyr på bensinstasjonen. Heldigvis reagerer personalet og andre kunder kjapt og den store katastrofen blir avverget.

Bilen ruses opp helt til den tilårskomne bilen tar fyr – inne på bensinstasjonen. Bare flaks gjør at ikke det går verre. Lene Kjønnerød, Statoil Revetal, frykter at vi ikke er like heldig neste gang uhellet er ute.

Bensinstasjonen er blitt samlingspunktet for ungdommer i bil. Det merkes på masse søppel, ødelagt kantstein, merker i asfalten, klager fra kunder og naboer. Klagene er videreformidlet til politiet uten at noe har skjedd – både i detaljerte beskrivelser av biler og sjåfører og konkrete anmeldelser.

Kjønnerød forteller at andre kunder sperres ute når 15 – 20 biler er samlet og på kveldstid skremmer de gjerne andre kunder med grisekjøring.
– Det må skjerpes inn på holdningene. Jeg frykter at en dag slenger noen borti ei bensinpumpe. Det kan resultere i en katastrofe.

– Betjeningen må stadig vekk ut og minne dem på at røyking ikke hører hjemme på en bensinstasjon, rister Kjønnerød oppgitt på hodet, men legger til;
– Det er ålreite gutter. Jeg er blitt kjent med en del av dem og har ingenting i mot dem. De er hjertelig velkommen, sålenge de overholder regler og tenker over hva de gjør.

– Det er ikke et eneste tilbud til disse ungdommene i Re. At de henger på Statoil er vel like mye et problem for samfunnet som for disse gutta selv. De har nok mange gode historier å dra fram om ett par år når de er blitt litt mer voksne, sier Kjønnerød. Ungdomskulturen – det å henge på Revetal med sidevinduet nede, dørklinke mot dørklinke – er en gammel ungdomstrend som aldri slutter. Hun har innsett at dette er en evig kamp.

– Det kommer nye ungdommer til hele tida og det er stor gjennomtrekk i miljøet. De som sto her for to år siden er ikke her lenger nå. Derfor er det viktig å gjøre noe holdningsskapende og gi bilinteressert og fartsglad ungdom et sunt tilbud.

Lene Kjønnerød jubler over at politiet sier de vil rette større fokus på problemet.
– Jeg har hatt inntrykk av at politiet har hatt få ressurser til å ta tak i dette. At dette prioriteres er knallbra. Re-folk plages av problemet og det ligger en katastrofe i lufta hvis dette fortsetter.

,