Små og store gleder seg til Vivestad høstmarked 2018

TINNFIGURER: Benjamin Andreas Hovde og storesøster Maria Linnea Hovde støpte flotte tinnfigurer på markedet i fjor. Foto: Stian Ormestad.

VIVESTAD: Den lille Re-bygda med drøyt 400 innbyggere forbereder seg på nok et storinnrykk – i fjor kom tett oppunder 8.000 til Vivestad høstmarked. Her kan du gjøre alt fra å støpe deg en liten, flott tinnfigur til å kjøpe deg en svær, splitter ny traktor.

Les mer om Vivestad høstmarked i ReAvisa på papir (august 2018)

Det er som en liten maurtue utenfor Bygdehuset Sagatun i Vivestad, der alle har sine oppgaver. Og alt skjer på dugnad, til inntekt for bygdehuset. – Værmeldinga ser ikke så halvgæli ut heller, summer det i dugnadsgjengen utpå tirsdagskvelden, fire dager før bygda tar i mot tusenvis av besøkende.

HENGER MED PÅ MARKEDET – HVERT ÅR: Petter Solheim og Lars Martin Lian, HengeRe på Revetal. Foto: Stian Ormestad.

– Det er møe som ska’ på plass, påpeker Ragnar Fon – med rette. Og alt ramler på plass, år etter år. For det er få marked både utstillere og besøkende skryter mer av:

Henger med på markedet – hvert eneste år

– Dugnadsånden i Vivestad er noe for seg sjøl, mener Petter Solheim som skal stå på stand for HengeRe på Revetal. Han har hengt med på markedet i alle åra han har drivi hengerbutikk på Revetal.

– Unge og gamle i bygda står på, og sjelden kommer vi som utstillere til et mer skreddersydd opplegg. Det er rett og slett imponerende!, mener stamgjesten på markedet.

Ett år fylte han opp en tilhenger med vann og lagde et provisorisk badebasseng på standen sin. Det er aldri godt å vite hva tilhenger-selgeren og tryllekunstneren fra Valleåsen finner på. Les mer om Petter og HengeRe i ReAvisa, august 2018.

ILA AUTO: Det blir flere kulturelle innslag i løpet av markedshelga med lokalt alibi. Deriblant Ila Auto. Foto: Stian Ormestad.

HengeRe er en av over 150 utstillere, og enda flere står i kø. – Vi måtte bare setta strek, forteller Ragnar Fon til ReAvisa. – Men vi kunne hatt mange flere utstillere, hvis vi hadde hatt plass.

RACER: Simen K. Johansen (11) fra Vivestad ligger på 2. plass i NM-sammendraget sålangt i år. Foto: Stian Ormestad.

Full fart i Vivestad – bokstavelig talt

Vivestad høstmarked er stedet for både handel og hygge: Ila Auto kommer tilbake i år igjen, som ett av flere kulturelle innslag med lokal forankring.

For de som liker fart og spenning, er det mulig å slå av en prat med motorsportfamilien i bygda: Familien Johansen stiller opp på markedet med crosskarten til 11-åringen Simen K. Johansen, som ligger på 2. plass i NM-sammendraget så langt.

Ikke rart Simen er en racer på banen, for han har jaggu litt å slektes på: Både pappa Sivert S. Johansen og bestefar Vidar S. Johansen har kjørt inn til flere NM-gull i sin tid.

– Drømmen er å bli Norges beste, akkurat som pappa og bestefar!, forteller Simen i ReAvisa, august 2018.

MOTORSPORTHISTORIE: Veggene i verkstedet i Vivestad er full av motorsporthistorie. Nå er tredje generasjon i gang med å fylle opp det lille som er igjen av plass på veggene. Foto: Stian Ormestad.

Vivestad bygdekvinnelag har vært limet i bygda i 80 år

Blant de mange lag og foreningene i bygda som jobber på dugnad, er Vivestad bygdekvinnelag. De fyller 80 år i år, og historien om bygdekvinnelaget kan du lese mer om i ReAvisa, august 2018.

Det er opprettet et eget markedsstyre ledet av Vidar Vallumrød, sammen med Tore Fevang, Ragnar Fon, Hans Kristian Kjærås, Oddbjørn Lønn, Johnny Mathisen og Odd Roar Sulutvedt.

Vivestad høstmarked, som er Res desidert største møteplass, holder åpent fra klokka 10.00 til 17.00 begge dager, både lørdag 18. august og søndag 19. august 2018.

Folk strømmer til Vivestad Høstmarked – SE VIDEO:

Hør Vivestad-sangen av Lars Martin Myhre:

Les mer om fjorårets høstmarked i Vivestad: – Ny besøksrekord!

Les også: Ellinor og bestefar gjør unna siste innspurt før Vivestad høstmarked.

MARKEDSBILAG: Du kan lese mye mer om Vivestad høstmarked i papiravisa, august 2018. Faksimile.

Les mer om årets Vivestad høstmarked i ReAvisa på papir (august 2018).

, ,