Dette googla vi mest i året som gikk – og sjekk søkeorda som gjorde at folk havna her på ReAvisa.no!

«ØLHØNE»: En god del lesere som havna på nettavisa ReAvisa.no hadde googla «ølhøne». På Brår har vi en hoffleverandør av det gamle håndtverket. Foto: Stian Ormestad.

RE/NORGE: Google Norge oppsummerer året som gikk, der «valgomat», «spinner» og «sperregrense» er blant de mest populære søkeordene. Men kan du gjette hva ReAvisa-leserne søkte på? 

Google-søk er på mange måter blitt et speil på virkeligheten. Hvert år lager derfor Google lister over de mest populære søkene, som kanskje forteller oss litt mer om hva vi var opptatt av i året som gikk.

RIDDER AV RE: Sjur Gran, kjøpmann, sentrumsutvikler og sponsor til det lokale idrettslivet. Foto: Stian Ormestad.

Og kanskje kan det si oss noe om hva ReAvisa-leserne var opptatt av – eller hvert fall hva de søkte på som gjorde at de havna akkurat her.

«Lothepus» og «Sjur Gran»

På toppen av listene over norske kvinner og menn finner vi Farmen kjendis-vinner «Lothepus» og «Åse Kleveland», som deltok på Hver gang vi møtes, skriver Google Norge i en pressemelding.

Her hjemme i Re kan vi også skimte flere navn i søkestatistikken:

Kjøpmann, sentrumsutvikler og Ridder av Re «Sjur Gran«, vår mann på Slottet «Harald Solberg«, stortingsrepresentant «Morten Stordalen«, og ikke minst YouTube-kjendis «Amalie Olsen«.

Stortingsvalget preger alltid listene over mest populære søk i de åra hvor det avholdes, og 2017 er inget unntak, forteller Google Norge. Toppsøket i 2017, det vil si det som økte mest, var “valgomat”.

KOMMUNESAMMENSLÅING: Hva dette radarparet i Tønsberg-ordfører Petter Berg og Re-ordfører Thorvald Hillestad finner på er mer søkt på på nettavisa ReAvisa.no, enn stortingsvalget i valgåret som gikk. Foto: Stian Ormestad.

Det ble skrivi mye om «sperregrense», og hvilke partier som kunne falle under eller krype over, og “hva er sperrefrist” er det nest mest populære “hva er…”-søket i 2017.

Her hjemme er det heller «kommunesammenslåing» som er mest interessant. Når det gjelder politikk søkte flest på «nytt navn Re og Tønsberg«. Søkekombinasjonen «ordførerens hjørne Re» er også blitt brukt.

«Revetal treningssenter» og «Hoys på taket»

Den eneste politikeren på lista over norske kvinner og menn er Jonas Gahr Støre, og Arbeiderpartiet kom rett foran Høyre på hovedlisten til Google. Her hjemme har svært få googlet lokalpolitikere og politiske partier.

Også søkerordet «Re kommune» havner langt nedover på lista.

Helt lokalt kan vi i ReAvisa lett spore opp søkeord som er blitt brukt for å havne på nettavisa vår.

MEST SØKT: «Revetal treningssenter» topper lista over søkeord som gjorde at ReAvisa-leserne havna akkurat på vår nettavis. Johannes Holm fra Våle tok over treningssenteret i Gamleveien på Revetal på nyåret i 2017. Foto: Stian Ormestad.

På topp er selvsagt «ReAvisa» og andre versjoner av navnet som «Re Avisa», «Re Avisen», «Re-Avisa», «ReAvisa.no» og så videre.

Det første eksterne firma er «Revetal treningssenter«, deretter søker folk på «kiropraktor Revetal», Re VGS-rektor «Cecilie Langklep Bjørnøy» og «Kaffe og no Revetal».

Videre «Høyjord skole«, Bakke Mølle-ildsjelen og Ridder av Re «Øyvind Skjeggerød«, og «næringsbedrifter Revetal«. «Re helsehus«, «Rema 1000 Revetal» og «Hoys på taket» kommer også høyt opp.

«Garnbolle» og «ølhøne»

Når det gjelder idrett, kommer «Roserittet«, «Re motorsport» og «håndball i Re» høyest på statistikken.

Blant de frivillige lag og foreningene, og deres mange flotte arrangement her i Re, scorer «Loppemarked Vårakoret» høyest.

Videre kommer lokalt næringsliv på løpede bånd: «Suser i sivet«, «Revac«, «Horn tredreierverksted«, «Restauranten Revetal meny«, «Vika landhandel«, «Jobbklær«, «Olgars brukthandel», med flere.

«RI KJEPPHEST»: De som søkte på denne kombinasjonen fikk se en artig video av sisteetappen av kjepphestveddeløpet mellom ordførerne i Re og Tønsberg under Re middelalderdager 2017. Foto: Håkon Westby.

Og midt inni alle søkeordene nevnt over, finner vi ord som «ølhøne«, «ri kjepphest«, «garnbolle», «traktorjentene», «Re taket høys», «gitar», «andehus» og «eggeplommepulver».

En har også søkt «Å være bonde». Vi får håpe at vedkommende fant det han leita etter.

«NESE TIL BAMSE»: Så glad blir du når bamsen din, som mangla nese, har fått sydd på ny nese. Foto: Stian Ormestad.

Og den som googlet «nese til bamse», havna rett inn i den søte ReAvisa-saken om bamselegen på Brår.

… og så det vi alltid lurer på:

Ifølge Google Norge blir vi nordmenn blir aldri ferdig med å spørre om hvorfor vi stiller klokka, hvorfor man blir støl og hvordan man skriver jobbsøknad, og 2017 var ikke noe unntak.

I 2017 var det et par klassikere som forsvant ut. Nordmenn lurer ikke lenger på hvordan man koker egg eller hvordan bli gravid.

Nordmenn spør også ofte Google hvorfor man får hold, men her finner man ikke svar.

– Vi har googlet, og det viser seg (i følge Forskning.no) at vitenskapen ikke har noe godt svar på akkurat det, avslutter Google Norge pressemeldingen som oppsummerer 2017.

Her kan du søke på nettavisa ReAvisa.no!

Og her kan du se noen av videoene som er søkt opp: