Disse er allerede størst på moped og scooter i Vestfold – nå skal de selge motorsykler også

GASSER PÅ: Nå blir det salg og service på lett-MC i tillegg til moped og scooter. Det sørger verkstedleder Anders Proos og Jernia Revetal-eierne Morten Kjølstad og Bjørn Andersen for. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Jernia Revetal øker kubikken fra 50 til 125. – Det er et naturlig steg videre, forteller gutta som allerede er størst på moped og scooter i Vestfold.

Det begynte ganske tilfeldig for rundt ti år siden med et spørsmål om å ta service på mopeder, og all den tid de allerede hadde et lite verksted for grassklippere og snøfresere ble svaret ja.

PRØVEKJØRING: Tidligere i år var verkstedleder Anders Proos i Spania for å prøvekjøre Suzuki GSX-R 125 for å vurdere om Jernia Revetal skulle ta inn lett-MC-en. – Ingen tvil, forteller Anders til ReAvisa. Foto: Privat.

– Og derifra har det balla på seg, sier Morten Kjølstad og Bjørn Andersen, Jernia Revetal-eierne. På verkstedet sørger Anders Proos for service og reparasjoner.

Størst i Vestfold på moped og scooter

I dag er de størst i Vestfold på salg og service når det gjelder moped og scooter på 50-kubikk. Og nå utvides sortimentet til lett-MC med 125-kubikks motorer fra Suzuki og etter hvert flere merker.

– Det er gøy – og det er et naturlig steg videre, forteller Morten og Bjørn til ReAvisa. Men det er sannsynlig også siste steget, for det er ingen planer om å satse videre på enda større motorsykler.

– Vi holder oss nok til lett-MC, for da treffer vi stort sett samme kundegruppe som vi allerede har her med moped og scootere. Det er det vi har spesialisert oss på, og dette er en naturlig utvidelse i utvalget.

Målet er nemlig ikke nødvendigvis å selge mer, men selge enda mer av det kunden ønsker seg. Det er mange ungdom som ønsker seg lett-MC, og de fleste foreldrene er veldig støttende i det.

– Det er mange som ser fordelen av å ha en lett-MC som følger trafikken. Det kan ofte være like så trygt det, forteller Bjørn. Og apropos det;

PRØVEKJØRING: «Fantastisk kjøreopplevelse, smidig clutch, giring, bremser og et svært godt bunndrag», oppsummerer verkstedleder Anders Proos prøvekjøringen i Spania tidligere i år. Foto: Privat.

Trygg Trafikk har sørga for å gi refleksvester så alle som kjøper tohjuling får med en «synlighetsvest» på kjøpet.

Revetal-servicen står sterkt

Det er heller ikke så store prisforskjellen på moped og lett-MC lenger. Mens mopedlappen har blitt dyrere og dyrere, står motorsykkellappen mer på stedet hvil prismessig.

Kundene på Jernia kommer som kunder ellers på Revetal fra hele Vestfold og noen ganger enda lenger langveisfra. Moped er blitt deres nisje, og med godkjent verksted har de alt på stell.

Den kjente Revetal-servicen står sterkt, også her. – Det er helt klart en fordel å ha alt på en plass, både salg og service. Vi har også et stort lager, så vi kan levere raskt. Det setter kundene pris på.

Jernia Revetal selger rundt 70 mopeder og scootere årlig.

Nye krav gir høyere priser

I disse tider har Morten, Bjørn, Anders og de andre på Jernia fylt opp utstilling og lager med årets modeller. Det er litt utypisk for årstida, midt på vinteren. Og det er litt utypisk helt på tampen av året, rett før et nytt år med nye modeller.

Men forklaringen er enkel:

Det ventes at prisene stiger med nye krav til utslipp, støydemping, med mer fra og med årsskiftet. Det vil fordyre produksjonen i forhold til dagens modeller.

– Det er lurt å handle før nyttår, for da er det mulig å få en kjempepris på nye 125-kubikkere og mopeder og scootere som vi har på lager nå – før en venta prisøkning med nye krav til utslipp, lyd, lys, med mer, forteller Jernia-trioen til ReAvisa.

STORT UTVALG: Jernia Revetal er ikke som alle andre Jernia-butikker. Det er fordi den er hundre prosent sjøleid, men med i Jernia-kjeden. Foto: Stian Ormestad.

Les mer om næringslivet i Re.