Tenk stort – og bruk sunt bondevett

290216_TENK_STORT_1

TENK STORT: Fort gjort i Andebu. Nå står bokstavene der, forhåpentligvis fram til premierehelga på Andeburevyen. Foto: Stian Ormestad.

ANDEBU: Det de i byen diskuterer til krampa tar dem, løses kjapt og greit på landet.

Lokalavisa Sandefjords Blad har dekka saken grundig, der ni digre bokstaver «TENK STORT» skal settes opp i Badeparken (de fleste sakene er gjemt bak en betalingsmur).

Kan dere forsvare disse Tenk stort-bokstavene når faren min ikke engang kunne spise seg mett på Kamfjordhjemmet?! – det er overskrifta på ett av leserinnleggene om saken.

Det er tydelig at ni digre bokstaver har satt sinnene i kok i Vestfold-byen. I Andebu, som snart er en del av samme kommune, har tilnærmingen til de samme ni bokstavene vært mer traust og prega av sunt bondevett:

I løpet av natt til søndag har noen satt opp teksten «TENK STORT» opp på tomta til Andebu kommune, med store bokstaver skjært ut av finerplater.

Etter en ørliten journalistisk gravejobb, er lokalavisa i nabokommunen på sporet. Det er revygruppa i Andebu som har vært på gang, noe revysjef Jonas Haukjem kan bekrefte:

– Vi hadde et lite sløydverksted på Solhaug natt til søndag, ja, forteller revysjefen til ReAvisa.

290216_TENK_STORT_2

IKKENO LILLEBROR: Andebu var i hvert fall først ute, før Sandefjord! Foto: Stian Ormestad.

Årets tema for Andeburevyen, med premiere til helga, er kommunesammenslåing – og spesielt hva som skjer med Herredshuset i den nye stor-Sandefjord kommune.

I revyen kommer det en kar fra Sandefjord som skal revolusjonere Herredshuset. – Det er nok han som har vært på ferde den natta, sier Haukjem til ReAvisa.

På den måten blander revygruppa virkeligheten med revy-manus, og håper bokstavene får stå. For dette er gjort helt uten administrativ og politisk innblanding.

– Det setter vel litt ord på saken: Vi gjør det bare. Og da var vi før Sandefjord i hvert fall!

Haukjem mener det er viktig å vise at Andebu ikke er no’ lillebror, men vel så bra. – Sjøl om vi er mindre i befolkning og lever på landet så skal du ikke kimse av oss!

jurklutkasting

JURKLUTKASTING: I sommer var alle tre ordførerne fra Andebu, Stokke og Sandefjord på plass i Andebu sentrum for å konkurrere i jurklutkasting. Sånn er det å få med en hel haug med bønder i by-kommunen sin. Foto: Stian Ormestad.