Se bilder fra Res vennskapskommune Katwe i Uganda – fotogalleriet er oppdatert!

SKOLETIME: Elevrådet ved Katwe Secondary School og Revetal ungdomsskole samarbeider tett i kulturutvekslingen. Her er Lene Sofie Engebretsen med på en helt ordinær skoletime. Foto: Stian Ormestad.

RE/KATWE: Nå i mars reiser en delegasjon på sju stykker med elever lærere fra Revetal ungdomsskole, en elev Andebu ungdomsskole og ReAvisa-redaktøren til Res vennskapskommune Katwe i Uganda.

I april-avisa kan du lese om turen, og her kan du se alle bildene som legges ut underveis – oppdateres!

Under emneknaggen Katwe kan du lese mer om utvekslingen mellom Re og Katwe.

KATWE-RE CHILDRENS HOME: Delegasjonen med blant andre Selma Eggum Myrvang og Lene Sofie Engebretsen bor på Katwe-Re Childrens Home, et av mange samarbeid etter årelang fredskorpsutveksling mellom vennskapskommunene i Norge og Uganda. Foto: Stian Ormestad.

MAJESTETISKE DYR: Blant alle de ville dyra i Queen Elisabeth nasjonalpark – som Katwe er en del av – er store majestetiske elefanter. Foto: Stian Ormestad.

SKOLEBESØK: Elevene ved Katwe secondary school får her overlevert PC-ene som elevene på Revetal ungdomsskole har samla inn. Skolen med 200 elever har bare to PC-er på deling fra før av. Foto: Stian Ormestad.

SMART OPPVEKST: Henry Kabiriri, som jobba som lærer i Re ett år som en del av utvekslingsprogrammet, har fått overlevert smart-kort som Revetal ungdomsskole-lærerne har printa ut og laminert – og han er kjapt i gang med å bruke dem. Foto: Stian Ormestad.

RØYKFYLLT: Selma og Lene Sofie i skolekjøkkenet som er veldig røykfylt. Pengene fra Katwe-dagen skal blant annet gå til ei pipe her. Foto: Stian Ormestad.

SAFARI: Ved siden av de tradisjonelle inntektskildene som saltutvinning og fiske, satser Katwe på turisme. På safari i Queen Elisabeth nasjonalpark ser vi at løvene har hatt antilope-fest. Foto: Stian Ormestad.

STERKE INNTRYKK: Denne fantastisk snille dama fikk tårene til å trille med sine historier om eldre og forlatte barn som er tatt inn på eldrehjemmet og får mat, omsorg og medisiner. Foto: Stian Ormestad.

FISKE: Det deales på fiskeprisene på fishlanding. Mange i Katwe livnærer seg på fiske i Lake Edward, som strekker seg inn i Uganda, men mesteparten av den store innsjøen ligger i nabolandet Kongo. Foto: Stian Ormestad.

SALTUTVINNING: Denne dama jobber i saltsjøen. Man kan bare jobbe her to dager i uka, mer tåler ikke kroppen i det giftige vannet. Foto: Stian Ormestad.

FARLIG: Blant mange ville dyr i nasjonalparken, som Katwe er en del av, er flodhesten aller farligst – det store dyret er farligere enn krokodiller, løver, slanger, med mer. Foto: Stian Ormestad.

KIRKEBESØK: Skimter du noen Re-fjes blant benkeradene? Foto: Stian Ormestad.

DELEGASJON: Disse sju reiser til Katwe, fra høyre: Lene Sofie og Selma, elever ved Revetal ungdomsskole, Amalie, elev ved Andebu ungdomsskole, Monica og Olga, lærere ved Revetal ungdomsskole. Helt til venstre Olgas mann Bjørn, og bak Stian i ReAvisa. Foto: Erik Myrvang.

Les mer i april-avisa som har annonsefrist 29. mars, utgivelse 6. april. Ta kontakt på epost for mer info.

Her kan du se flere bilder som legges ut underveis på turen på ReAvisas Facebook-side.

Les mer om Re sin vennskapskommune Katwe – midt i Afrika.

, ,