Bjørnar, Tom og Line dresser seg opp i svart igjen: – Det er akkurat som tida har stått stille

KLARE FOR SHOW: Blues Buddies med Bjørnar Mikkelsen (60), Tom Bjørnsen (59) og Line Knudsen (52) i front. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Vi samler bandet igjen, forteller Bjørnar og Tom i god, gammel Blues Brothers-stil. Og når de først gjør det, så gjør de det i god, gammel Blues Buddies-stil. – Full pakke, full satsing!

Les papiravisa på nettavisa: ReAvisas sommermagasin 2024.

Her finner du papiravisa i avishyller i Re og omegn – sjekk hvor.

Det betyr at det blir amerikansk politibil, som brummer godt. Det betyr full oppdressing med svarte dresser på kara og Line Knudsen som nonne. Hun blir ikke kjent igjen i sivil, – åja, det er deg, sa de da jeg skifta til nonne-outfiten, sier Line og ler. Først da kjennes hun igjen av fansen.

Lokalavisa hjemme i Re er på utenriksreportasje i Horten, der bandet med solide Re-røtter skal spille på Redninga både fredag og lørdag til helga, sommerhelga fredag 12. og lørdag 13. juli 2024. Alt er gjennomført i samme stil som filmen The Blues Brothers fra 1980. 

Kjører showet fullt ut

ØVER PÅ REVETAL: De fant sammen i musikkrommet på Revetal ungdomsskole, som så mange andre Re-band. De øver fortsatt på Revetal, hjemme i kjelleren til Truls Gran på tangenter. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

De kommer som seg hør og bør i brummende politibil, den har gått i tjeneste i statene. Den er langt nyere enn politibilen de brukte tidligere, som er spora opp i nyere tid i Østfold. 1970-talls politibilen ligger ute til salgs, men uten skilter og med masse arbeid. Derfor en langt nyere, men likevel gammel, politibil, fra 2006.

Re-bandet har hele veien vært helt tro til konseptet. Også da de spilte i Vålehallen for ett par tiår siden. Da sto vokalistene klare i politibilen bak hallen, fullt dressa opp og med blålysa på, klare for å kjøre rundt hallen og inn til scenen.

Det la en ganske så bedugget gjest ikke merke til, – han spurte om han kunne få kjøre hjem, mens blålysene flasha i panna, sier Bjørnar og Tom og ler godt.

Gir masse energi

De har mye å mimre om. Horten er langt ifra destinasjonen lengst hjemmefra de har spilt. På 1990-tallet var de fast inventar på afterski i Hemsedal. Da skaffa de seg en buss som ble malt svart. En fast gjeng fulgte bandet.

– 35 karer i svarte dresser som steg ut av en helsvart buss. Da vi spilte på brygga i Tønsberg, kom jo folk bare for å se det – det var litt av et skue, sier Bjørnar og Tom.

– Blues Buddies gir oss et skikkelig flashback og det gir masse energi. Det tror vi gjelder både oss på scenen og alle i publikum.

Skal rocke på bordet

MÅ HOLDES I TØMMENE: Alt kan skje – og alt skjer!, lover Blues Buddies-trioen om deres kanskje lengste og mest spektakulære show noen sinne. Foto: Tom Erik Rønningen, Blues Buddies.

Blues Buddies består av de to frontfigurene Bjørnar Mikkelsen (60) og Tom Bjørnsen (59). – Vi skal opp på bordet og rocke!, lover de i prat med ReAvisa. Begge mener at rundt 60 er ingen alder.

Det blir et langt show med alle de gode gamle låtene fra Blues Brothers-filmen, pluss flere soul- og funk-låter. Kanskje det lengste showet de har kjørt noen gang.

Det er blitt øvd mye, der det terpes på detaljer. Det skal bli knallbra når de står på scenen sammen igjen.

– Vi går langt tilbake

Også på plass i Horten denne sommerkvelden for å møte lokalavisa hjemme i Re er Line Knudsen (52), som er best kjent som nonne, og Tom Erik Rønningen (51) som spiller gitar i flere settinger – også i Blues Buddies.

– Vi er en superfin gjeng som går langt tilbake. Tom Erik er «han nye», sier Bjørnar og ler godt. – Han har vært med siden litt utpå 1990-tallet, så vi er en fast og fin gjeng.

– Det er sosialt og trivelig, og vi merker at band-humoren er på plass med en gang vi møtes igjen – spot on.

– Alt kan skje!

UTEKONSERT – UNDER TAK: Vertskapet på Redninga i Horten ville så gjerne ha Blues Buddies til utescenen. Så da tenkte trioen i front at de måtte prøve å samle bandet igjen. Mye likt tema i filmen The Blues Brothers. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Resten av bandet består av Asle Tronrud og Truls Gran – bandet øver hos sistnevnte i toppen av Revetal-feltet, og eneste utskifting i nyere tid er at Torgeir Gunleiksrud har kommet inn på trommer.

– Det er akkurat som tida har stått stille når vi møtes og når vi spiller sammen. Det samme tror vi gjelder publikum. Vi håper kjente og kjære fra tidligere tider, fra Re, kommer til Redninga.

Det er plass til hele 500 hver kveld, konserten er utendørs, men med tak over området. Det skal lages tidenes lange catwalk ned til publikum.

– Vi må ut blant folk, og da kan alt skje. Eller det vil si: Da skjer alt.

Alt om sommeren i Re finner du i ReAvisas sommermagasin 2024.

Rockstream-festivalen 2024 – se ReAvisa-bildene.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om kultur i Re.