Trond Wifstad hedret for et langt liv i kommunens tjeneste: – Vi merker at det er blitt litt tomt etter deg

RÅDMANN I RE FRA START TIL SLUTT: Dette er det aller mest brukte bildet i ReAvisa av Trond Wifstad som rådmann i Re, der han er på farta opp trappa på kommunehuset på Revetal. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Det er en sak som ikke står på dagsorden, sier ordføreren før dagens kommunestyremøte. Så blir en fersk pensjonist overraska: – Tusen takk for medalje og mange gode ord.

Les papiravisa på nettavisa: ReAvisas sommermagasin 2024.

Her finner du papiravisa i avishyller i Re og omegn – sjekk hvor.

– Jeg vil gjerne ønske Trond Wifstad velkommen opp til podiet, sier ordfører Frank Pedersen før kommunstyremtøtet 12. juni 2024. Trond Wifstad fra Bergsåsen i Re har nylig gått av med pensjon etter et langt yrkesliv i kommunen.

Ordføreren delte ut, på vegne av seg sjøl, kommunestyret og Tønsberg kommune, KS sin hedersmedalje til veteranen i administrasjonen i Ramnes, Re og Tønsberg kommune.

Rådmann i Re fra start til slutt

I MEDIENES SØKELYS: Det gikk helt på stumpane på det gamle Re sjukehjem, og lokalavis-saker ble løfta i riksmediene – som her, da rådmann i Re Trond Wifstad måtte svare på direkten på NRK. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

KS sin hedersmedalje tildeles folkevalgte og tilsatte «som har utført en fortjenstfull samfunnsgagnlig virksomhet av særlig betydning for sin kommune eller fylkeskommune», heter det i statuttene. – Dette oppfylles til det fulle, når det gjelder Trond Wifstad:

– Beskrivelsen passer veldig godt på deg, Trond. Vi her heldige som har fått lov til å ha deg på post i kommunen i så mange år, sier ordføreren om mannen som har hatt mange forskjellige lederroller i Ramnes, Re og Tønsberg kommuner.

Trond var rådmann i Re kommune fra start til slutt. – Du har bidratt til og leda kommunen gjennom mange store hendelser, sier ordføreren og nevner noen eksempler.

Bidratt til en bygdeby

RADARPAR: Gjennom hele Re kommunes eksistens var Trond Wifstad rådmann og Thorvald Hillestad ordfører. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Du har vært en pådriver for Revetal som senter, sier ordføreren og ramser opp ny barneskole, ny ungdomsskole, nytt helsehus, nytt kommunehus. – Du har vært delaktig i alle prosesser, sier ordføreren om en stor utvikling av en bygdeby.

Han nevner også kongebesøket i 2012 og kongesteinen som kom opp i Revetalparken, pluss lokalisering av slagstedet på Linnestad, der Nordens eldste slagsted er påvist etter Slaget på Re i 1163.

Også på dagens sakskart er det nok noen saker den ferske pensjonisten følger ekstra spent med på, antar ordføreren.

Roligere dager

ALLTID PÅ JOBB: Som rådmann i Re måtte Trond Wifstad være parat, så å si hele tida. Her sammen med Knut Erik Ågrav, seksjonsleder i Tønsberg-politiet. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Ordføreren forteller at Trond hele veien har vært en pådriver for utvikling av tjenester, enten det har vært kommunalt samarbeid eller sammenslåing. I den nye kommunen ble han HR-sjef, der han jobba videre med organisasjonsutvikling og lederutvikling.

I det siste har han jobba med prosjektet «Sunn kommuneøkonomi», som skal behandles i dagens kommunestyre. Han har også vært rådgiver for kommunedirektøren og leda flere arbeidsgrupper og prosjekter.

Nå er det roligere dager, og ordføreren håper pensjonisttilværelsen som allerede har vart ett par uker har blitt som han håpa:

Solskinn og ørret

RÅDMANN I TIGHTS: Daværende rådmann i Re Trond Wifstad stilte opp som statist – her i blått, bak krigeren – under rekonstruksjonen av Slaget på Re. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Måtte den være full av ørret og solskinnsdager, sier ordfører-Frank. – Du har stått i mange krevende prosesser og hatt mange krevende oppgaver, og vi må si: Vi merker at det er litt tomt etter deg.

– Du har en særskilt raus og inkluderende holdning til alle som møter deg, før han gjentar at denne karen vil bli savna i organisasjonen.

– Og en veldig smittsom latter, sier ordføreren, før medaljen overrekkes til stående applaus.

– Vært utrolig heldig

RÅDMANNENS STAB FIKK SKRYT: Et godt planlagt prosjekt, var attesten til hele prosessen med å bygge Re helsehus på Revetal. Her ser vi daværende rådmann Trond Wifstad stående, sammen med deler av staben sin for ti år siden. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Tusen takk. Dette var veldig overveldende og overraskende, sier Trond Wifstad med medaljen rundt halsen. – Tusen takk, ordfører Frank, for både medalje og mange gode ord.

– Jeg føler meg heldig som har hatt så mange hyggelige kolleger og så mange hyggelige folkevalgte å forholde meg til gjennom så mange år, og det har vært en stor glede.

– Så tusen takk – og lykke til med det videre arbeidet framover.

Ble rundlurt

RAMNES, RE OG TØNSBERG: Trond Wifstad til venstre på bildet var med i den nye ledergruppa for nye Tønsberg kommune, sammen med Geir Viksand, Mette Vikan Andersen, Egil Johansen, Unni Bu, Tove Hovland, Ivar Børre Jostedt (Jan Ronald Eide var ikke tilstede da bildet ble tatt) . Foto: Belinda K. Orten, Tønsberg kommune.

Kommunalsjef Frode Hestnes filma det hele, og er fornøyd med å ha klart å lure hedersgjesten på dagens kommunestyremøte: – Han trodde han skulle bistå sin tidligere arbeidsgiver med litt historie og sakskunnskap i kommunestyremøte – men overraskelsen var stor da ordfører ba han komme til talerstolen.

Trond varsla på sin egen Facebook-side at han gikk av med pensjon her tidligere i sommer, og en av de som gratulerte i kommentarfeltet var gammel-ordfører i gamle Re, Thorvald Hillestad:

– Vi har hatt hele Re-tida sammen fra begynnelse til slutt. Bare gode minner fra et tett, åpent og fortrolig samarbeid. Det kom aldri et vondt ord. Og gjett om vi var stolte av det vi skapte sammen med gode medarbeidere. Du er alltid velkommen til en god kaffeprat.

HEDER OG ÆRE: Ordfører Frank Pedersen overrekker medaljen til pensjonist Trond Wifstad i dagens kommunestyremøte onsdag 12. juni 2024. Foto: Tønsberg kommune.

Fra arkivet: Tre fra Re er med i ledergruppa for nye Tønsberg.

Her finner du papiravisa i avishyller i Re og omegn – sjekk hvor.

Les papiravisa på nettavisa: ReAvisas sommermagasin 2024.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om folk i Re.

,