Hør om alle lokalsentrene som forsvant

Sentralisering er ikke noe nytt, det har skjedd gjennom alle tider – også her i Re. Torsdag kan du høre om alle de lokalsentrene som funka lenge, men forsvant.

Sjekk også: Re før i tida – ser du igjen noen kjente?

Det hele skjer på Revetal bibliotek torsdag kveld 8. februar 2024, fra klokka 18.00. Og det er gratis – ingen påmelding.

Foredragsholdere er Odd Roar Sulutvedt og Lars Jørgen Ormestad, som også leverer historisk stoff til ReAvisa nå og da.

Ramnes, Sørby, Brekkeåsen, med flere

SENTRUM I GAMLEDAGER: Mange lar seg nok overraske over hvor mange butikker det var, overalt i Re, i gamledager. Og rundt mange av disse vokste små lokalsentre fram, som er lagt ned for lengst. Foto: Våle historielag.

Tønsberg-bibliotekene er arrangør sammen med historielagene, og dette er et foredrag i serien «Nært og kjært: Lokalsentrene som forsvant – bli med på en historisk reise i ditt eget nærmiljø».

– Hør om hvordan flere lokalsentre i gamle Re kommune ble til, fungerte for så å forsvinne. Blant steder som trekkes frem er Ramnes, Sørby og Brekkeåsen, men også andre områder blir nevnt.

At Revetal ble det naturlige sentrum for Re, var ingen selvfølgelighet opp gjennom tidene. Sentralisering til Revetal møtte tidvis kraftige protester og høylytte diskusjoner.

Mange fine tilbakeblikk fra vårt eget nærområde

Odd Roar Sulutvedt er en historieinteressert slektsforsker og redaktør i Re-minne, som utgis av historielagene i Re. Lars Jørgen Ormestad er historielærer, slektsforsker og kursholder. Begge er særlig interessert i lokalhistorie fra Re.

– Hvor godt kjenner du vår lokale historie? I denne serien får du drypp av smått og stort som har hendt i Tønsberg og Færder, informerer biblioteket om serien dette foredraget er en del av:

– Vi inviterer både lokale og utenbys foredragsholdere til mange fine tilbakeblikk fra vårt eget nærområde.

Sjekk også: Viktig vekst for videre drift: «Flott LOKALavis!»

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om lokalhistorie i Re.

,