En fin start på førjulstida for over 2.500 publikummere

STOROPPSETNING PÅ NØTTERØY KULTURHUS: ”Nøtteknekkeren og de fire kongerikene”, flott framført av Heges Jazzballett med rundt seksti dansere fra Re. Foto: Privat.

Hele den siste helga i november var det forestillinger på Nøtterøy kulturhus, med rundt seksti dansere fra Re med.

Les ReAvisa på papir november 2023 – gratis!

Her finner du ReAvisa – sjekk alle hentesteder i Re og omegn.

”Nøtteknekkeren og de fire kongerikene” ble framført av Heges Jazzballett hele helga 24., 25. og 26. november 2023. Men danserne flytta inn allerede tidlig i uka før, mandag 20. november.

Da ble det kjørt hele sju generalprøver, og like mange forestillinger i løpet fredag, lørdag og søndag. Over 600 dansere deltok totalt.

Danser på Ramnes barneskole

RE-JENTE I TO HOVEDROLLER: Eira Thomine Asp til høyre som Blomsterkongen, hun spilte to hovedroller i løpet av ei travel og morsom dansehelg på Nøtterøy kulturhus. Det gjorde også Sunniva Nåtedal og Matilde Gjerstad Skogheim. Foto: Sigbjørn Fevang.

På helgas oppsetning var følgende dansere fra Re i hovedrollene: Sunniva Nåtedal og Eira Thomine Asp spilte pappa og blomsterkonge, Kristine Stokland spilte Mor Ginger, Matilde Gjerstad Skogheim spilte Drosselmeier og Iskongen, og Helene Salbu spilte Mouserinx.

– Vi starta opp i Re i 2007 og har gjennom åras løp hatt tusenvis av dansere fra Re, forteller Henriette Paulsen til ReAvisa. Heges Jazzballett har undervisning på Ramnes barneskole mandager for 4 – 6-åringer, 6 – 9-åringer og 9 – 12-åringer.

Foto: Privat, Heges Jazzballett.

– Og vi ønsker nye elever velkommen fra nyåret til et nytt danse-år, forteller Henriette.

Totalt var det rundt seksti dansere fra Re på scenen på Nøtterøy kulturhus.

Blomstrer som aldri før

– For første gang siden før korona har vi igjen sju forestillinger. Det er gledelig, etter en nedgang i korona-pandemien, at vi nå er oppi samme antall elever, skolen blomstrer som aldri før.

Heges Jazzballett har alltid hatt mange danseelever her i Re, så også nå. Her lærer barna varierte dansestiler, til variert musikk, og skuespill.

Et sted i overkant av 2.500 publikummere så forestillingen sist helg: En eventyrlig, vakker og spennende forestilling for hele familien.

– En fin start på førjulstida, forteller flere imponerte ReAvisa-tipsere.

VAKKERT: Lyssetting hadde reingen Jan Gunnar Ringen ansvar for. Foto: Privat, Heges Jazzballett.

Foto: Privat, Heges Jazzballett.

Foto: Sigbjørn Fevang, Heges Jazzballett.

Les ReAvisa på papir november 2023 – gratis!

Her finner du ReAvisa – sjekk alle hentesteder i Re og omegn.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om kultur i Re.