Denne helga: Julemarked, semifinale, bruktmarked, konsert, quiz og pub på lokalet

QUINTUS CREW: Med seg i crewet har Re-gutten Kasper Kalleberg (17) fra Valleåsen (i midten) Yuusuf (17) fra Andebu, Askild (18) fra Tønsberg, Tobias (17) fra Eik og Linus (16) fra Nøtterøy. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Denne helga er det julemarked hos Wenche på Vika landhandel, og mange vil nok også sitte klistra foran TV-skjermen fredag kveld.

Les ReAvisa på papir november 2023 – gratis!

Her finner du ReAvisa – sjekk alle hentesteder i Re og omegn.

– Jula har kommet til Vika!, forteller Wenche Weum Bue i Vika landhandel. Hun holder som vanlig åpent torsdager, fredager og lørdager fra klokka 12.00 til 16.00, og lørdag 25. november blir det julemarked.

Da blir det i tillegg til åpen landhandel, også marked med salgsboder og servering av gløgg, pepperkaker, grøt og saft på Vika-låven. Julemarkedet er åpent fra klokka 12.00 til 16.00, forteller Wenche.

– VELKOMMEN INN! Vika landhandel er åpen, og Vika-låven er i tillegg full av stands og litt å spise på. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Konsert hos Kaffetid

Allerede torsdag 23. november starter helga for noen, med konsert på Kaffetid. Først ut er vårt lokale Re-talent Aurora Jonassen, så inntar Mr. Ray og Odd Arne Sørensen den lille intime scenen i 2. etasje på Re-torvet.

– Mr. Ray var hos oss med stor suksess i fjor, og Odd Arne er nok mest kjent som trekkspiller i dansebandet Ingemars, forteller Ole Bjørnar Rødje på Kaffetid.

Konsertstart er klokka 20.15. Og neste artist ut er Jenny Jensen, det skjer torsdag 8. februar 2024.

Re-gutt kjemper for finale

Mer kultur med reinger med: Fredag 24. november er det siste semifinale i Norske talenter på TV Norge, med Re-gutten Kasper Kalleberg som en av fem dansere i Quintus crew.

En stor heiagjeng fra hjembygda blir med inn til Oslo og TV-innspillingen på direkten der, og mange vil også sitte foran TV-skjermene og heie – og stemme.

Nå er det TV-seerne som stemmer fram den siste finalisten i TV-talentkonkurransen, så det er bare å stemme fram Re-gutten. Sendinga starter klokka 20.00.

Quiz og pub på lokalet

Fon ungdomslag inviterer samme fredag 24. november til quiz og pub på Vonheim, fra klokka 20.00. Dette er årets siste quiz på lokalet.

Quizmaster Jørgen Skrikestad står for spørsmålene, ungdomslaget serverer pølser, snacks og drikke.

– Ta med venner og kjentfolk!, oppfordrer ungdomslaget i Fon.

Nasjonal bruktsalg-dag

Når det gjelder omegn, så bør det nevnes tiltaket DNT Tønsberg og omegn, med mange medlemmer fra Re, har satt i gang: Nasjonal bruktsalg-dag kommer til Tønsberg.

Fredag 24. november klokka 16.30 inviterer DNT ung Vestfold til Grønn fredag på biblioteket i Tønsberg og Færder. Det er en motreaksjon til kjøpefesten «Black Friday».

Dette har vekt på bruktsalg, av klær og utstyr, samt reparasjon, melder foreninga i en pressemelding til ReAvisa.

Inspirere til et mer bærekraftig friluftsliv

– Her blir det bruktsalg av turklær og friluftsutstyr som vi samler inn på forhånd. Det er også mulig å ta med plagg man vil selge, eller om man bare vil komme og leite etter brukte skatter.

– Vi har dyktige syersker på plass som skal hjelpe til å reparere turklær som har fått ett hull, må skifte en glidelås, eller sy i en knapp, forteller Oline Buran Sveri og Ella Skogen i DNT ung Vestfold.

– Vi ønsker å inspirere folk til hvordan man kan bedrive et mer bærekraftig friluftsliv, spare penger og fortsatt oppleve like mye.

Tips oss på Tips@ReAvisa.no hvis du veit om noe vi kanskje ikke veit om, som skjer i Re og omegn.

GRØTSERVERING: Wenche Weum Bue er klar for julemarked i landhandelen og låven sin. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Kasper og crewet: – Vi trener alle timer vi har ledig.

Sjekk også: Juleforberedelsene er godt i gang.

Les ReAvisa på papir november 2023 – gratis!

Her finner du ReAvisa – sjekk alle hentesteder i Re og omegn.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om skoler i Re.

, , ,