Enda en norsk rekord – veldig nær verdensrekord

I VERDENSELITEN: Fredrik Solberg (21) fra Fossan. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Norsk svømmesport er i støtet som aldri før, og det med en Re-gutt helt i spissen for et regelrett rekord-bonanza i bassenget i Bergen sist helg.

Les ReAvisa på papir november 2023 – gratis!

Her finner du ReAvisa – sjekk alle hentesteder i Re og omegn.

Ifølge ei pressemelding fra Norges Svømmeforbund ble det satt hele 19 norske rekorder på NM kortbane sist helg – og en ny norsk rekord var nær verdensrekorden, melder forbundet.

Og den rekorden sto Re-gutten Fredrik Solberg (21) fra Fossan bak, helt i verdenstoppen – bare noen få fattige hundredeler fra å slå verdensrekorden.

Helt i verdenstoppen

ÅRETS PARASVØMMER: Mer heder og ære – for tredje gang og fjerde året ble Fredrik Solberg (21) kåret til Årets parasvømmer tidligere i høst. Foto: Norges Svømmeforbund.

NM ble arrangert på AdO Arena i Bergen. Fredrik Solberg tok et suverent gull på 50 meter fri, og satte to rekorder. Totalt 19 nye rekorder på ett mesterskap er en rekord i seg sjøl, forteller forbundet i pressemeldinga:

– Under NM har det ikke gått en dag uten at vi er beriket med ny norsk rekord. Det har vært individuelle og lagrekorder samt rekorder i para-, junior- og seniorklassene.

Fredrik Solberg sto for følgende para-rekorder i kortbane-NM langhelga 16. – 19. november 2023: 50 meter bryst (SB9) på tida 30,40 og 50 meter fri (S9) på tida 24,33.

Det er den siste norske rekorden som bare er få hundredeler fra verdensrekorden.

Les mer om Fredrik Solberg i ReAvisa-arkivet.

I VERDENSELITEN: Fredrik Solberg (21) fra Fossan. Bildet er fra da lokalavisas møtte den Paralympics-klare reingen for to år siden, i svømmehallen på Revetal – der alt starta. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Fredrik Solberg er ferdig med sitt første Paralympics: – Litt av en opplevelse!

Les ReAvisa på papir november 2023 – gratis!

Her finner du ReAvisa – sjekk alle hentesteder i Re og omegn.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om sport i Re.