Penger til ungdomshus på Revetal ligger fortsatt inne

Den gamle kampsaken som spinner helt tilbake til nedleggelsen av den gamle ungdomsklubben i Re for 12 år siden, er fortsatt med i budsjettene for de kommende åra.

Gjelda til storkommunen blir rekordhøy: – Vi må ta av sparepengene.

Ungdomshus ble vedtatt, for å så bli skrota igjen – men etter mye og att og fram var det siste som skjedde at det igjen ble vedtatt i forrige kommunestyreperiode – les mye mer om det i alle disse ReAvisa-sakene.

Den nye posisjonen ved ordfører Frank Pedersen (H) har sagt at gamle vedtak skal respekteres inn i den nye perioden, også på spesifikt spørsmål fra ReAvisa om ungdomshus på Revetal.

Rekordhøy gjeld

Denne uka la kommunedirektøren fram budsjett for 2024 og handlingsplan for 2024 – 2027.

Der det kommer fram at gjelda vil bli rekordhøy – stikk i strid med det som var handlingsregelen ved sammenslåing av Re og Tønsberg:

Den nye storkommunen vil samla sett ha større gjeld i slutten av planperioden enn det Re og Tønsberg hadde hver for seg ved sammenslåing.

Videreføring

Samtidig som økonomien er stram, skal det satses på forebygging og preventive tiltak – for å spare penger i lengden, heter det i presentasjonen av budsjett og handlingsplan.

Der kommer ungdomstilbud inn, som ungdomshuset på Revetal: Det er lagt inn penger til ungdomshus på Revetal i budsjett for 2025 og 2026, ifølge økonomiplanen, side 127.

Dette er en videreføring av tidligere vedtak og disposisjoner.

ET ANNET STED, NYE UNGDOMSKULL: Ungdomshus ble vedtatt bygd på tampen av Re kommunes eksistens, men så ble det stoppa igjen. Mange ungdomskull har kjempa for saken, og plasseringa har også blitt en annen siden det først ble vedtatt bygd – men ikke bygd. Bildet er fra middelalderplassen, der det først var tenkt å ligge. Nå skal det ligge ved håndballbanen på ungdomsskolen. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Her finner du ReAvisa – sjekk alle hentesteder i Re og omegn.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om politikk, styre og stell.

Enda dyrere å bo i Tønsberg kommune.

,