Bondelaget, bygdekvinnelaget og historielaget er klare for storinnrykk på Åpen gård på Bygdetunet Brår

SÅ POTETSKRELLET SPRUTER: Åpen gård på Bygdetunet Brår byr på sportslig spenning, når uttak til NM i potetskrelling nok en gang skal skje her. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Denne helga er det Åpen gård på Bygdetunet Brår, der du blant annet kan kvalifisere deg til NM i potetskrelling.

Les den siste ReAvisa på papir – last ned gratis.

Sjekk: Fra dyrskuer og stevner til festivaler og Åpen gård.

Det er i år 25 år siden det første gang ble arrangert Åpen gård på Bygdetunet Brår, før dette var det noe som ble kalt Høstmarked på bygdetunet, arrangert av Kirkeringen i Ramnes.

Siden oppstart i 1998 har dette vært et fast arrangement, den siste helga i august – med unntak av ett par korona-avlyste år.

Hopp i høyet, kos med dyra

MORO FOR SMÅ OG STORE: Åpen gård, over samme lest som alltid, på Bygdetunet Brår. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Bak står Ramnes bondelag, Ramnes bygdekvinnelag og Ramnes historielag. Årets datoer er lørdag 26. og søndag 27. august 2023, begge dager med åpningstid fra klokka 12.00 til 16.00.

– Dette er et godt gammeldags marked med salgsboder hvor du kan få kjøpt matvarer og mange lokalt produserte nyttegjenstander og pynteting, forteller historielagsleder Kåre Holtung på vegne av arrangørene.

– Ungene kan hoppe i høyet og kose seg med et rikt utvalg av dyr, hestekjøring både i vogn og på hesterygg. Du kan tippe vekta på ei purke og vinne flotte premier.

Uttak til NM i potetskrelling

– VELKOMMEN! Historielagsleder Kåre Holtung inviterer hele Re og omegn til Bygdetunet Brår denne helga. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Bygdetunets gjenstandssamlinger er åpne for besøk, veterantraktorer kan beundres. Kverna og smia er i drift, og det bakes brød i bakerovnen, ramser han opp.

– Lørdag kan vi by på mannekengoppvisning og musikk av Vestfold toraderklubb, søndag avholdes uttak til NM i potetskrelling. Påmelding er på stedet.

– Og lirekassemann sørger for markeddsemning, begge dager.

Gratis inngang, gratis parkering

LIREKASSEMANNEN: Trivelige toner på Åpen gård på Bygdetunet Brår. Arkivfoto: Emma Gulbrandsen, ReAvisa.

Du skal slippe å gå sulten rundt på bygdetunet: – Matutsalg med rømmegrøt, pølser, hjemmebakte brødskiver, vafler og kaker, du kan velge om du tar lunsjen eller middagen hos oss.

Det er gratis inngang og parkering. – Kom gjerne på sykkel, vi trekker premievinnere blant syklistene, begge dager.

Kåre forteller at de tar bankkort, vipps og kontanter på markedet. – Velkommen til ei trivelig helg på Brår!

ÅPEN GÅRD: To helger på rad, og marked tre helger på rappen i Re. Først Vivestad høstmarked forrige helg, så Bygdetunet Brår denne helga, og Sensommerfestival på Våle prestegård neste helg. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Sjekk: Fra dyrskuer og stevner til festivaler og Åpen gård.

Les den siste ReAvisa på papir – last ned gratis.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.