Mange vil hjelpe Re sykkelklubb: – Det er jo storartet

GLAD FOR ENGASJEMENTET: Re sykkelklubb har fått tilbud om ny parkeringsplass til tilhengeren sin, og flere lokale firmaer vil gjerne sponse parkeringsbota. Det gleder Re SK-leder Terje Fekene, som sier ReAvisa-saken har skapt et stort engasjement. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det kommer klart fram av svaret fra kommunalt hold at sykkelklubben neppe får tilbake sin faste p-plass. Men det mangler ikke på tilbud fra andre hold, her i bygda vår.

Bakgrunn: – Trudde det var en tulletelefon.

Les den siste ReAvisa på papir – gratis.

Det var tidligere i denne uka at ReAvisa skreiv om Re sykkelklubb, som fikk valget mellom bot eller inntauingsgebyr:

Tilhengeren deres, som har stått på samme plass i mer enn ti år, ble plutselig bøtelagt med parkeringsbot.

Vil betale bota og huse hengeren

BORTVIST: Bota er lagt til betaling, men det gjør vondt å bruke klubbens midler på sånt som dette, forteller Re SK-leder Terje Fekene. Klubben er fullt og helt drivi på dugnad. Nå tilbyr flere lokale firmaer seg å betale bota. Han nevner Re-torvet, Ditt klubbhus og Sport 1, Kjell Foss AS, EAH elektro, HYRBOX og Vestfold liftutleie som eksempler på hjelpsomme lokale firmaer. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Kommentarfeltet er fullt av tilbud om parkeringsplasser til hengeren andre steder på Revetal og rundt om i Re.

Og flere tilbyr seg å betale bota, så ikke klubbkassa i en fullt og helt dugnadsdrivi idrettsklubb skal lide noen nød.

At dette var vel firkanta av Tønsberg kommune, er gjennomgangsmelodien. Og refrenget er at mange vil hjelpe.

Vanskelig å gjøre unntak

I svaret til ReAvisa forklarte veisjefen i nye Tønsberg kommune at det ikke vil bli snakk om å la hengeren stå der i framtida.

Når først 24-timersparkering er innført på det som alltid har vært langtidsparkeringsplassen, så blir det sånn – for alle.

– Når det først er regulert, så er det vanskelig med unntak, sa Knut Bartho Hansen til ReAvisa på vegne av kommunen.

Smålig av Tønsberg kommune

Men det finnes flere som eier få eller flere parkeringsplasser på Revetal, som stiller opp: Georg Gran og Gran VVS skriver i kommentarfeltet til ReAvisa-saken:

– Dere er hjertelig velkommen til å parkere hos Gran VVS på Revetal. Dette er for dumt! Må dere betale boten, så tar vi den.

Svein Olsen, som eier og leier ut blant annet Industriveien på Revetal, mener dette er smålig av Tønsberg kommune.

Tilbyr p-plass – uten p-avgift

NYTT SKILT, NYE REGULERINGER: Etter mer enn ti år med fri parkering her på langtidsparkeringsplassen på Revetal, ble det på seinsommeren i år satt opp nye skilt – uten noen som helst slags info utad eller til lokalavisa. – Etter X antall år, regner de med at noen i sykkelklubben rutinemessig kjører innom denne plassen hver eneste dag for å sjekke om det tilfeldigvis har kommet nye skilter???, skriver en ReAvisa-leser i kommentarfeltet til den opprinnelige saken. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Kan tilby Re sykkelklubb å parkere på vestsida av Bispeveien, både på Industriveien 2 og 3. Bota får vi til å sponse. Lykke til videre med den gode jobben dere gjør.

Også idrettslag i bygda stiller opp: – Re sykkelklubb er hjertelig velkommen til å parkere hengeren på Bibo idrettspark, skriver IL Ivrig-leder Frode Hestnes.

– Ta kontakt med oss, så finner vi en egna plass (uten p-avgift).

Toppen av parkeringshuset

Re SK-leder Terje Fekene er glad for alle tilbakemeldinger og tilbud om p-plass til klubb-hengeren. – Det var en bra sak i ReAvisa, som har fått mye oppmerksomhet.

– Har snakka med mange på min ferd på Revetal og gjennomgstonen er håpløshet over hvordan det har blitt etter sammenslåinga.

Han forteller at han også har snakka om Sjur og Martin på Re-torvet, der hengeren kunne stå på toppen av parkeringshuset.

Takknemlig Re sykkelklubb

Idrettsklubben er takknemlig for alle som stiller opp, og vil benytte seg av ett av de mange tilbudene, forteller Terje til lokalavisa på tampen av ei innholdsrik uke.

– Jeg har ikke tatt det med styret enda, men ett av alle tilbudene blir det. Tenker at det å neglisjere kommunen er en god protest også.

– Min magefølelse er at det nok er en og annen politiker som kommer til å ta saken, sier Terje – det er tross alt lokalvalg-år i år.

– Trist av Tønsberg kommune

TRODDE DET VAR EN TULLETELEFON: Terje Fekene velger å le litt oppgitt, i valget mellom å le eller grine. For det var ikke tull, da en representant for Tønsberg kommune ringte Re SK-lederen med valget mellom å betale bota eller betale for inntauing. Både bot og parkeringsplass får den lokale sykkelklubben hjelp til nå: – Det er jo storartet. Og det viser at det lokale næringslivet stiller opp. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Trist av Tønsberg kommune, skriver en ReAvisa-leser i kommentarfeltet til den opprinnelige saken. – I år er det valg og vi må så godt som mulig få gode Re-folk i kommunestyret.

– Tragisk hvordan kommunen er negativ i forhold til Re og Revetal. Kun å få mest mulig penger som teller. Vi har er godt næringsliv i Re som bistår frivillig og idretten.

– La oss andre også bidra til videre vekst og utvikling så godt vi kan.

Regulering har kommi for å bli

Flere ReAvisa-lesere takker for at de fikk lese om de nye parkeringsreguleringene og utstedelsen av de aller første parkeringsbøtene på Revetal.

Til skrekk og advarsel for alle som av gammel vane har brukt plassen som den langtidsparkeringa den har vært, helt siden den kom til.

24-timersparkeringa har kommi for å bli, ifølge kommunalt hold.

– Kommer godt med

– Heia Tønsberg kommune, dette er virkelig drahjelp til frivillige lag og organisasjoner!, skriver en oppgitt ReAvisa-leser ironisk.

Men nå har Re SK blitt tilbudt spons til bota og ny parkeringsplass til tilhengeren.

Begge deler kommer veldig godt med, forteller Re SK-lederen til ReAvisa.

HISTORISK: Dette er en av de første parkeringsbøtene som noen sinne er blitt skrivi ut på Revetal, da Tønsberg parkering tok turen fra by’n til bygdebyen vår for å bøtelegge Re sykkelklubb sin tilhenger. Foto: Privat.

Les den siste ReAvisa på papir – last ned gratis.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om Re sykkelklubb.

, , , , , ,