Starta på scooter til små og store saker rundt i Re – nå er Re-jenta med på å starte ei splitter ny lokalavis

– Helt nytt og skikkelig spennende!, sier Amalie om sin nye jobb. Alt sammen starta i ReAvisa, da hun gikk på Revetal ungdomsskole.

Sjekk ReAvisas sommermagasin – les gratis.

Fra Amalie til Re-ungdommen: – Bruk stemmen din, og gjør deg hørt.

Det er Medier24 (ekstern lenke) som først melder nyheten om at Re-jenta Amalie Andersen er ansatt som en av totalt tre nyansatte journalister i avisa Kristiansand, forkorta til KRS.

Det er nok ei lokalavis i Amedia-konsernet, akkurat som alle avisene rundt Re. Den skal ledes av Nettavisen-redaktør Gunnar Stavrum, som har tatt permisjon fra den stillingen for å bli ansvarlig redaktør for nysatsinga.

Dekka både det ene og det andre

FARTER VIDERE UT I VERDEN: Bildet er fra da Amalie Andersen fra Undrumsdal takka for seg i ReAvisa, for fire år siden. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Amalie Andersen (23) har bachelor i sportsjournalistikk fra Falmouth University, og har i flere år vært tilknyttet Tønsbergs Blad. Men det starta i ReAvisa, med et leserinnlegg.

Det ble godt lest, jenta kunne skrive – og det ble frilansing i lokalavisa gjennom tre år ved siden av Re videregående skole. Hun var et talent, og en yrkesvei var staka ut:

– Absolutt, det hele starta jo med å kjøre rundt på scooter rundt i Re og dekke både det ene og det andre.

– Gleder meg veldig

Nå er det tilbake til lokalavis etter flere andre engasjement: – Jeg gleder meg veldig til å starte i KRS, og bidra til at Kristiansand skal få en ordentlig byavis.

– Det blir spennende å starte noe nytt, og jeg ser fram til å bli skikkelig godt kjent med både byen og folka, sier hun i ei pressemelding.

Og – forresten: Har du lyst til å skrive for lokalavisa? Da kan du sende en epost med noen ord om deg sjøl.

Vil du skrive for lokalavisa?

Du må minst være 15 år gammel, du må være nysgjerrig, og du må like å lære om nye ting – og ikke redd for å stille alle slags spørsmål.

Kanskje blir det starten på en yrkesvei, akkurat som det ble for Amalie og flere med henne som starta å skrive og ta bilder for ReAvisa.

Eposten er Stian@ReAvisa.no – bruk den også dersom du har spørsmål.

PRESSEANSVARLIG: Amalie har jobba som journalist for en fotballklubb i England, og fikk dermed kombinert sine to store lidenskaper: Journalistikk og fotball. Foto: Privat.

Sjekk også: Tårevåt siste dag på jobb; – du gir alltid hundre prosent.

Fra Amalie til Re-ungdommen: – Bruk stemmen din, og gjør deg hørt

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Les mer om folk i Re.

,