Moro med Motorens dag – cirka 600 tok turen

FULL UTSTILLINGSPLASS: Mange klenodier av alle slag på fotballbanen ved Hjerpetjønn vel. Foto: Privat.

– Dette ble helt rått! Moro for små og store, med alt fra gamle lastebiler, traktorer, driftebiler, speedcar, crosskart, bilcross, rally – alt på to og fire hjul med motor. Og båter, stasjonære motorer – ja, alt mulig.

Leder: – Bra, bygda mi!!!

Robert Klausen dro i gang Motorens dag på Hjerpetjønn sist søndag, og folk strømmet på med motoriserte varianter av mange slag – mest av alt veteranbiler og andre entusiastbiler.

Utstillingsparkeringa på fotballbanen ble kjapt full, med biler som høsta stor og velfortjent oppmerksomhet. I tillegg var det stands overalt på vellet, og kiosken serverte snadder.

Allerede klart at dette blir en tradisjon

TOK I MOT MED ÅPNE ARMER: Du leste om Motorens dag først i ReAvisa tidligere i år. Robert Klausen var primus motor, og initiativet hans ble veldig godt tatt i mot med 600 besøkende på Hjerpetjønn vel. Bildet er fra da ReAvisa skreiv om arrangementet første gang i våres. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Jeg vil takke ALLE som gjorde dagen helt rå. Med stor hjelp fra Hjerpetjønn sanitetsforening, som er helt rå til å få flyt i kiosken, så ble dette en suksess og en tradisjon – for dette skal gjentas til neste år, også, sier Robert til ReAvisa.

Det er mange treff og motor-arrangement rundt om over samme lest, men Motorens dag ble en suksess fra første forsøk her i Re – der vi har mange motorinteresserte og gode motorsportutøvere. Dette var et etterlengta initiativ, helt tydelig.

Inntektene fra kiosk og parkering går til drifta av forsamlingslokalet Hjerpetjønn vel. Ellers var alt gratis.

Årets dato var søndag 4. juni 2023, datoen å holde av neste år er 2. juni 2024.

Se bilder fra Motorens dag på Hjerpetjønn vel:

EN VELLYKKA MOTORENS DAG: Allerede fra første årgang – arrangøren Hjerpetjønn vel lover at det blir en tradisjon og datoen for neste år er allerede spikra: 2. juni 2024. Alle foto: Privat.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.

Sjekk også: Re-bønda rocka by’n.

Nå starter Sommerles.

Les om kultur i Re.

, ,