En historisk kamp: – Dette hadde vi aldri trodd

SEIERSGLEDE: Målene rant inn, og Re-jentene jubla – mens Re-daktøren mista nesten tellinga. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

En årelang jentefotballsatsing gir nå resultater: Re FK er en av fylkets største klubber på jentesida, men sportslig sett ante vi ikke hvordan Re-jentene lå an før første 11-erkamp. Vi fikk kjapt svar – i form av 5 – 0-ledelse i løpet av snaue tre kvarter!

Les mer i ReAvisa på papir torsdag 20. april 2023 – last ned gratis!

På tampen av fjoråret skreiv ReAvisa om Re FKs satsing på et nytt 11-erdamelag, noe klubben aldri har hatt før. Laget ble etablert og har vokst seg stort og sportslig sett solid, og i går kveld spilte Re FK-jentene sin første kamp.

Ingen kunne spå hvordan de lå an i forhold til de andre lagene i 4. divisjon, så det var en spent gjeng, både på og rundt banen, som tok turen fra Re til Åsgårdstrand.

Fem kjappe

TRØKKER PÅ: Re FK var overlegne i 1. omgang. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

En historisk dag for Re-fotballen, meldte Re FK i forkant av kampen. Som ikke bare skulle bli historisk, men også en aldri så liten sensasjon: Re-jentene gikk opp i 1 – 0-ledelse etter bare 9 minutter spilt, scoring signert Karine Heum.

Og det var tydelig at våre jenter hadde mye mer på gang, med strålende spill. Stikkord er presise pasninger, tålmodighet med ballen, god oversikt, og noen trekk som satte hjemmelaget ut av spill – gang på gang:

For 1 – 0 ble til 2 – 0 med Maren Hjelmtvedt Lensberg, så scora Karine igjen, deretter Vilma Elise Skobba, før Maren igjen satte ballen i mål – og det var nesten så vi kom ut av tellinga.

Ryktene gikk

KJEMPER: Re FK-jentene går all in i sin aller første 11-erkamp. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Det sto i løpet av 1. omgang 5 – 0 til Re-jentene – for en debut som 11-erlag! Det var nesten så jentene ikke trodde det sjøl, og det var «Norge slo Brasil-stemning» hos den lokale fotballfansen rundt banen.

– Jeg måtte bare kaste fra meg noe kveldsjobb og komma meg ned, sier nylig avtroppa Re FK-leder og nå styremedlem Mona Frellumstad. Og den engasjerte fotballdama var ikke aleine om å ta turen.

Ryktene gikk i hjembygda om sensasjonen som utspilte seg på bortebane i Åsgårdstrand.

– Ikke i vår villeste fantasi

FORSVARSBAUTA: Rondek Idris (18) er en av de yngste på det nye 11-erlaget til Re FK-jentene. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Vi hadde ikke peil, vi har spilt to treningskamper – så det var umulig å vite hvordan dette skulle sparke i vei. Dette er uansett ikke noe vi hadde sett for oss i vår villeste fantasi.

Rett før fløyta blåses, reduserer hjemmelaget til stillingen 5 – 1 til pause. For en 1. omgang som 11-erlag!

Når fløyta blåses igjen for 2. omgang, skal det bli en ufortjent måltørke for Re-jentene.

En fantastisk første kamp

FØRSTE MÅLSCORER: Karine Heum ble første målscorer på Re FKs nye 11-erlag for jentene, det skjedde allerede før ti minutter hadde gått i 1. omgang av første kamp. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

For mens ballen smatt inn titt og ofte i 1. omgang, ville det seg ikke i 2. omgang. Re-jentene hadde fortjent minst ett par mål til, men marginene var snudd på hodet.

Derimot klarer hjemmelaget Åsgårdstrand å putte ett par trøstemål til, så de pynter på sluttresultatet til 5 – 3. I realiteten hadde de aldri en sjans mot Re-jentene.

En fantastisk første 11-erkamp for Re FK-jentene, som lover bra for det nye laget.

Ser resultatene nå

IDRETTSGLEDE: Jentefotballsatsinga i Re for åtte år siden viser seg nå i rekordmange jentelag i Re FK – som nå er en av fylkets største fotballklubber på jentesida. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Supermoro å vinne vår første seriekamp!, oppsummerer bautaen i forsvar, Rondek Idris (18). Hun er en av de yngste på laget, og en av tre spillere ReAvisa snakka med for åtte år siden, da IL Ivrig og Ramnes IF satsa skikkelig på jentefotball.

Det ser vi resultatene av nå, etter årelang satsing har Re FK et solid 11-erlag med mange lokale jenter, men som også trekker spillere fra en god omegn rundt Re.

– Re FK er faktisk nå en av de største fotballklubbene i fylket når vi ser på damesida, forteller Mona Frellumstad til ReAvisa.

Les mer om dette i papiravisa torsdag 20. april 2023.

SPENTE: Re FK-jentene klare for sin aller første 11-erkamp i 4. divisjon. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

OGSÅ SPENTE: Tribunen fylles opp – også av fansen fra Re, som det ble flere og flere av underveis i kampen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

JUBELSTART! Dommeren måtte notere ned scoringer på løpende bånd da Re-jentene ble sleppi løs på stor bane og 11-erfotball borte mot Åsgårdstrand tirsdag 18. april 2023. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

LIKER DU LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?