Nå legges siste asfaltflekk på verket

Ramnesveien asfalteres, og da kan endelig trafikken gå helt som normalt igjen.

Bakgrunn: Grundig og tidkrevende jobb.

Ramnesveien var stengt rett ved Ramnes kirke helt siden 10. november i fjor og fram til 1. februar i år. En helt korrekt avgjørelse, har videre utglidninger og ikke minst funn under overflaten vist.

Det var tidligere i fjor høst at lokalkjente var bekymra for stadig større sprekker i asfalten, med etter hvert store nivåforskjeller på veien. Dette ble tatt på alvor av veimyndighetene i fylkeskommunen.

Asfaltering helt etter planen

RAMNESVEIEN: En tidkrevende jobb, og en grundig jobb, skal være gjort her på Ramnesveien sør for Ramnes kirke. Foto: Privat.

Og sjøl etter at veien var stengt for trafikk, fortsatte utglidingen. Det måtte geologiske undersøkelser til før jobben med å utbedre veien kunne starte. Etter hvert som det ble gravd, fant man at det måtte gås grundigere til verks.

Og det ble gjort i løpet av vinteren, og Ramnesveien åpna med et midlertidig ruglete underlag 1. februar – endelig asfaltering måtte vente til nærmere vårparten i midlere vær.

Og det skjer i dag, torsdag 13. april 2023.

Alt på stell langs Ramnesveien

Veien vil være stengt fram til klokka 17 eller seinest 18 i dag, da skal ny asfalt være på plass og klar til bruk. Og da er alt på stell langs Ramnesveien igjen, bortsett fra noe småpuss på skråningen ned til elva i løpet av seinvåren eller tidlig sommer.

– Vi må nok plastre litt på skråningen etter vårflommen, dekke med jord over stein her og der det trengs så vi får det til å gro.

– Da binder det skråningen bedre, forteller veimester i fylkeskommunen Kai Olav Ims til ReAvisa.

Sjekk ReAvisa på papir – last ned gratis.

RASFARE: Veien var i bevegelse, og stadig større bevegelse til tross for at den ble stengt for trafikk. Bildet er tatt ved den første inspeksjonen av Ramnesveien i fjor høst. Arkivfoto: Stian Ormestad, ReAvisa.

MÅTTE STENGES HELT: Grunnforholdene er utfordrende her, men nå er det lagt ned såpass stor grunnarbeid at veien skal være rusta for vær og vind i mange tiår framover. Dette er historie, slik veien bølga seg bortover i fjor høst. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ER LOKALAVISA NYTTIG – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN ER 54 02 82.