Storbandet Fokus feirer verdens mest berømte agent

GODE PÅ BOND: Storbandet Fokus teller opp til en spennende konsert på Støperiet scene. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

I år er det 70 år siden Ian Fleming fikk utgitt den første boka om James Bond. Dette vil vårt lokale Storbandet Fokus markere med konserten “Licence to play”.

Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir – last ned gratis.

Storbandet Fokus, med dirigent Øyvinn Pedersen i spissen, går nok en gang utradisjonelle veier. Denne gangen blir det filmmusikk på Støperiet scene, basert på musikksporet til James Bond-filmene opp gjennom åra.

Låter som «Goldfinger», «Thunderball», «For Your Eyes Only» og mange flere vil stå på repertoaret denne kvelden – det vil bli kjente spionlåter på løpende bånd.

Spion-spesialist

ANKOMMER STANDSMESSIG: Som seg hør og bør, kommer Bond-spesialisten til øving på Re VGS i en engelsk bil – med helt rekti registreringsskilt. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

John Berge er vokalist og låtskriver med cirka 200 sanger på CV-en. Han utga dobbelt-CD-en «Clear And Present Past» i 2007, og har siden 2010 lansert ni digitale singler.

Hans debutsingel «Start to Wish» ble ukas låt flere uker på rad på Radio Norge sommeren 2010, og låta ble en av det årets mest spilte på radiokanalen.

En av sangene hans «Devil May Care», med dertilhørende Bond-inspirert musikkvideo, er Johns hyllest til James Bond-filmserien.

Finpuss og full fokus

TRØKKER TE’: Det er kvalitet over storbandet vårt, som har holdt det gående i bygda vår i godt over 40 år. Og kvaliteten kommer av terping og atter terping, som lokalavisa fikk lov å bevitne under en av de siste øvingene før konserten på Støperiet scene. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

John har vært en drivkraft i det norske Bond-fanmiljøet siden 1999, og har sjøl vært Bond-fan siden han så «The Living Daylights» på kino i hjembyen Kristiansund
i 1987.

Han har utgitt en rekke James Bond-album og bøker, driver den norske James Bond fanklubben, nettsiden jamesbond.no, og er ofte å se i mediene når temaet er agent 007.

Og som seg hør og bør kom han til øving med vårt lokale storband med en engelsk bil med 007-registreringsskilt.

Dette blir en spennende kveld

SISTE PIRK: Storbandet Fokus er klar for en spennende konsert på Støperiet scene – 70 år etter at første bok om spionen James Bond kom ut. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

ReAvisa fikk nemlig lov til å være flue på veggen på øving på Re VGS sist uke, med finpuss og full fokus, og vi kan bare si: Gled dere!

John Berge vil synge sammen med Storbandets faste vokalist Lena Jørgensen, som alltid er i toppform på scenen.

Dette blir helt fantastisk, kan vi røpe. Konsertstart er klokka 19.00 søndag 19. mars, på Støperiet scene.

Rundkjøringene skulle få Slaget på Re-utsmykking – men hva nå?

SUPERVOKALIST: Lena Jørgensen er storbandets faste vokalist, som nå får selskap av en James Bond-spesialist. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Alle foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Dette kunne du lese først i ReAvisa på papir – last ned gratis.

Les mer om Storbandet Fokus i ReAvisa-arkivet.

Liker du LOKALAVISA – VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES?
REAVISA-VIPPSEN er 54 02 82.