Ungdomsfest i Re: – Vi trives bedre i arbeidsklær

ARBEIDSKARER: Ole Johan (13), Timian Johan (13) og Magnus (14) på Revetal ungdomsskoles Nyttårsfest 2023. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Så moro var dette, at Ole Johan (13), Timian Johan (13) og Magnus (14) gikk med på å bytte ut arbeidsklær med penklær – for en (fest)kveld.

En trivelig og god gjerning: – Har du litt tid til overs?

Fest for ungdomsskoleelevene i gymsalen er en lang tradisjon i Re, nesten like lang som historien til skolen tilbake til slutten av 1960-tallet. Vi har alle hatt den supre kvelden, tidlig ungdomstida.

Navnet har vært litt forskjellig, og det har vært både skole, foreldre, eller skole og foreldre i samarbeid som har arrangert. Nå er det en salig blanding av alle sammen.

Gratis fest for alle elevene

LANGBORD – GANGE TI! Revetalhallen ble omgjort til festgalla torsdag kveld 16. februar 2023. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Denne festen, som samla hele skolen til pizza og disko i Revetalhallen torsdag kveld 16. februar, heter «Nyttårsfesten 2023»:

– Vi vil arrangere en gratis fest for alle elevene våre, forteller Mona Elisabeth Larsen, rektor ved Revetal ungdomsskole.

– Vi håper at dette kan bli en årlig tradisjon her hos oss, sier Revetal-rektoren til ReAvisa.

Pynta seg flott til fest

DAMENES TALE: Bror Langklep og Vetle Holtung holder tale til ære for Re-jentene. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Elever og lærere hadde pynta hallen så flott med lys, ballonger – ikke så reint få ballonger, heller!, fin oppdekking, og alt sammen. Og alle gjestene hadde pynta seg så flotte til fest.

– Det er fælt, sier tre gutter som henger i gangen. – Vi er ikke så glad i å pynte oss, vi liker bedre arbeidsklær, sier de stramme gutta og ler.

Ole Johan (13), Timian Johan (13) og Magnus (14) forteller at målet for kvelden er å ha det moro, og det ser det ut som gutta klarer helt fint.

Gutter er som bluetooth

HERRENES TALE: Eline Lensberg og Nora Bøhle Sviland tuller ganske greit med Re-gutta. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Adrian (14) blir tatt bilder av i bilderamma i gangen, det gjør også Dennis (13). På spørsmål fra lokalavisa mener han at festen er, – sånn passe fett!

Vetle Holtung og Bror Langklep holder damenes tale, til stor applaus. Eline Lensberg og Nora Bøhle Sviland holder herrenes tale, og dette får latteren til å runge:

– Dere gutter er litt som bluetooth: Påkopla når dere er i nærheten. Men så fort dere ikke er det, så søker dere etter andre enheter.

Ny fest på gamle tradisjoner

DISKO: Revetalhallen er skikkelig flott pynta med lys og hundrevis av ballonger – og mye mer. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Etter pizza blir det disko med skikkelig god stemning. Hele Revetalhallen blir til en fet nattklubb, til tonene fra DJ-ene Kurt Schjølberg og Tom Hansen.

Lærere og elever rigga til en flott fest, sammen med foreldre som stilte opp og hjalp til med mye forskjellig, også som vakter. Men her var det ikkeno tull, bare blide ungdommer og voksne.

Og dermed er en ny tradisjon – som riktignok spiller på gamle tradisjoner gjennom generasjoner i Re – i gang for nye ungdomskull framover: «Nyttårsfesten».

vaR DENNE SAKEN fin? SETTER DU PRIS PÅ LOKALAVISA DI?
VIL DU STØTTE JOBBEN SOM GJØRES, SÅ ER REAVISA-VIPPSEN 54 02 82.

Adrian (14) i bilderamma, med tommelen opp. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Dennis (13) poserer, om ikke glass, så hvert fall ramme. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

God stemning langs bordene, når det tradisjonen tro inviteres til fest i gymsalen på Revetal ungdomsskole. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Viktig å møtes også utafor skolens rammer, mener Revetal-rektor Mona. Og det har ho helt rett i! Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Talerne spretter opp på stoler og bord og bruker stemmen så det bærer over hele hallen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Vaktmester-DJ Kurt er klar med slagerne som skal utgjøre musikksporet til en uforglemmelig kveld. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

God mat og godt selskap, det summer godt rundt bordene i Revetalhallen da ReAvisa er innom. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Damenes tale fikk mye latter og stor applaus. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Nam-nam-nam – det gikk noen pizzaer denne kvelden. Ridder av Re Frank Wedde sørger for at noen av tomeskene tar turen i søpla. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Resten av pappen skal i pappsøpla. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Vaktmester-DJ Kurt får musikalsk hjelp av tidligere ungdomsskole-lærer Tom Hansen. Revetal-rektor Mona foreviger DJ-duoen. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Les mer om Revetal ungdomsskole i denne papiravisa – last ned gratis.

Sjekk også den siste papiravisa, februar 2023 – last ned gratis.

Sjekk også: – Revetal ungdomsskole, og alt den har betydd!

Les mer om skoler i Re.

,