Røykvarslerdagen: Feiere står på stand på Re-torvet

EKSPERTER: To av brannvesenets eksperter på fyring og ildsteder, feierne Jonas A. Skjelstad og Stian L. Tangen, treffer du på stand på Revetal torsdag 1. desember. Foto: VIB.

Stikker du innom disse to karene på Re-torvet torsdag 1. desember, så går du en tryggere fyringssesong i møte i vinter med deres gode råd, tips og vink.

Les også: Raymonds lastebil ble ribba i natt.

Torsdag 1. desember er nemlig Røykvarslerdagen, og i den forbindelse kjører Vestfold Interkommunale Brannvesen (VIB) en Aksjon Boligbrann – for å unngå boligbranner.

Hele denne uka reiser feierne Jonas A. Skjelstad og Stian L. Tangen rundt i Vestfold for å informere og demonstrere brannsikkerhet – og på sjølvaste Røykvarslerdagen 1. desember står de på stand på Re-torvet.

Svarer på alt du lurer på

Da vil du få råd om riktig fyring, tips om bruk, vedlikehold og inspeksjon av piper og ildsteder, de gir deg også sine beste råd om røykvarslere og slokkeutstyr.

De har med seg ovn, vedkubber og alt annet sånn at de kan vise fram praktiske forklaringer på det du måtte lure på.

Verktøyet de benytter ved feiing og til fjerning av beksot viser de også gjerne fram.

Husk å bytte batteri

Med seg i bilen har de digital tilgang til databasen med alle fyringsanlegg i VIBs område, slik at du kan få svar på historikken til din pipe eller fyringsanlegg.

– Vi har ingen å miste, fungerende røykvarsler redder liv!, sier feierne og minner om slagordet til Røykvarslerdagen 1. desember hvert år:

«Husk å bytte batteri!»

EKSPERTER: To av brannvesenets eksperter på fyring og ildsteder, feierne Jonas A. Skjelstad og Stian L. Tangen, treffer du på stand på Revetal torsdag 1. desember. Foto: VIB.

Viktig beskjed fra lokalavisa di:

  • Snart får du ikke lenger ReAvisa i postkassa di, men avisa kan hentes der folk møtes i Re og omegn ved hver utgivelse.
  • Lista over steder du får tak i ReAvisa finner du her, den er ikke fullstendig enda – vi oppdaterer stadig med flere avishyller.
  • Nabodealer om å hente ei bunke med aviser til nabolaget? Spør så avtaler vi antall og hentested.
  • På nettavisa kan du laste ned papiravisa i sin helhet, som alltid før.
  • ReAvisa vil fortsatt være gratis å lese på papir og nett.

ReAvisa er annonse- og folkefinansiert. Vil du bidra til spleiselaget så er ReAvisa-vippsen 54 02 82.

Sjekk: – Ingen høyreregel i Regata.

Les mer fra politiloggen i Re.