Fortsatt Anne på topp for Arbeiderpartiet

Nominasjonskomiteens forslag er klart, melder Tønsberg Arbeiderparti. Fire av de ti øverste på lista er fra Re. Totalt ni navn på lista er herifra.

Les også: Arbeiderpartiet ble den store skolevalgvinneren på Re.

Nominasjonskomiteen i Tønsberg Arbeiderparti har siden før sommeren jobba med lista til kommunevalget neste år, og nå presenteres ei liste fullstappa av flinke og motiverte folk som skal stå på i valgkampen og styrke Tønsberg kommune den neste perioden, heter det i ei pressemelding til ReAvisa.

– Det har ikke vært tvil i komiteen om at Anne Rygh Pedersen skal ha en ny periode som ordfører. Anne har markert seg tydelig og allerede etter tre år blitt en ordfører innbyggerne er glade i og som representerer Tønsberg på utmerket måte.

To av seks kumulerte fra Re

ORDFØRER – OG ORDFØRERKANDIDAT: Anne Rygh Pedersen (AP) får fornya tillit av nominasjonskomiteen i Tønsberg Arbeiderparti. Her avbilda under åpning av gang- og sykkelstien langs Bispeveien mellom Bakke mølle og Svinevoll. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

– Med seg på topp får hun Eivind, Trude, Daniel, Gunhild og Pelr Martin. Dette laget representerer bredden i partiet vårt. De representerer en god spredning i alder, geografi og erfaring, og samla kan de det meste om de fleste politikkområder.

Det er da snakk om ordførerkandidat Anne Rygh Pedersen fra Sem, varaordførerkandidat Eivind Yrjan Stamnes fra Solvang – men som har markert seg i flere Re-saker i den nye storkommunen.

Videre reingene Trude Viola Nordli fra Ramnes og Daniel Gusfre Ims fra Våle, begge med fartstid også fra gamle Re kommune.

Arbeiderparti som folkeparti

Alle på topp seks er kumulerte, ifølge forslaget fra nominasjonskomiteen, som består av Roar Howlid, leder, Elin Gebuhr, Terje Bøttinger, Sissel Rotmo og Oda Hovda Angelsen fra AUF.

Lista inneholder kandidater fra 17 til 77 år gamle, og de kommer fra alle kanter av den store kommunen vår. – Det er viktig for et folkeparti som Arbeiderpartiet å ha kandidater med forskjellige bakgrunner og erfaringer.

– Vi har kandidater med lang fartstid, og kandidater som er helt nye i politikken.

Vedtas 10. november

Videre på lista finner vi flere Re-navn: Hawri Kawani fra Revetal på 7. plass, Thordis Skallist Hovet fra Vivestad på 9. plass, Burim Shuti fra Ramnes på 29. plass, Lena Anneli Borge fra Fon på 32. plass, Marie Langaas fra Undrumsdal på 34. plass, Miriam Holtan Buhl fra Revetal på 38. plass og Sissel Rotmo fra Ramnes på 39. plass.

Hele lista teller 41 navn. – Innstillingen er enstemmig, melder nominasjonskomiteen i pressemeldinga.

Den endelige lista vedtas på et medlemsmøte i Tønsberg Arbeiderparti 10. november.

Helt ut av politikken

På lista finner vi ikke reinger som nå sitter i kommunestyret denne perioden, som for eksempel Renathe Fekene fra Fon som i så fall har sin første og siste periode i lokalpolitikken, og heller ikke Lars Jørgen Ormestad fra Undrumsdal som har lang fartstid i lokalpolitikken, også fra gamle Re og Våle kommuner.

– Ikke mer politikk på deg? Helt ut, eller noe annet, som for eksempel fylkespolitikk?

– Helt ut, gitt. Nå har jeg stått på liste siden 1999, vært kommuneparti-leder fra 2005 til 2019, sitti i kommunestyret fast siden 2007, så nå er tida inne for å gjøre andre ting.

FRA FORRIGE VALGKAMP: Elin Gebuhr, nå i valgkommiteen, lengst til venstre. Lengst til høyre ser vi Thordis Skallist Hovet fra Vivestad som står på 9. plass på nominasjonskomiteens forslag til liste. Renathe Fekene fra Fon ser ut til å gi seg etter en periode i lokalpolitikken. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Viktig beskjed fra lokalavisa di:

  • Snart får du ikke lenger ReAvisa i postkassa di, men avisa kan hentes der folk møtes i Re og omegn ved hver utgivelse.
  • Lista over steder du får tak i ReAvisa finner du her, den er ikke fullstendig enda – vi oppdaterer stadig med flere avishyller.
  • Nabodealer om å hente ei bunke med aviser til nabolaget? Spør så avtaler vi antall og hentested.
  • På nettavisa kan du laste ned papiravisa i sin helhet, som alltid før.
  • ReAvisa vil fortsatt være gratis å lese på papir og nett.

ReAvisa er annonse- og folkefinansiert. Vil du bidra til spleiselaget så er ReAvisa-vippsen 54 02 82.

Les mer om politikk, styre og stell.