Alt klart for Re-mila på lørdag: – Ja, LØRDAG, ja

KLAR, FERDIG….: Re-mila-general Erling Schjetne blåser straks i starthornet igjen. Årets Re-mila går av stabelen lørdag 15. oktober 2022. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Re-mila har helt siden oppstarten gått av stabelen på søndag, men nytt i år er lørdagsarrangement. Allerede er oppimot 600 klare for løpefest, og det er plass til enda flere.

Les også: – Det er moro å bevege seg litt også da!

Re-mila-general gjennom alle åra siden første Re-mila tilbake i 2014 Erling Schjetne har planen klar, likevel innrømmer han at det er litt spenning knytta til tidenes første lørdagsarrangement:

– Vi regner med å bli omtrent like mange som i fjor, det vil si mellom 500 og 600 deltakere, forteller han to dager før det braker løs med Re-mila lørdag 15. oktober 2022.

Parkering på ungdomsskolen og hos Atenti

Det skal litt til for å få et så stort arrangement til å flyte i forhold til tidligere, da det var søndagsstengt og Re-mila hadde hele Revetal til disposisjon. Derfor vil gjerne Erling ha ut noen ord i lokalavisa i forkant av løpefesten:

– Vi har tatt forholdsregler og alliert oss med Martin på Meny og Re-torvet, Morten på Jernia, og Anders Gustav på sportsbutikken, slik at det ikke skal være til hinder for næringsdrivende eller kunder.

Parkering er gratis og gjøres ved Revetal ungdomsskole og utafor Atenti på vestsida av Bispeveien.

Stengt vei og trafikkdirigering

– Dersom disse parkeringsplassene er fulle, kan tredje etasje i parkeringshuset på Re-torvet brukes, forteller Erling til ReAvisa. Men dette oppfordrer han alle deltakere og publikum til å unngå, for å ikke oppta plass for senterets kunder.

Revetalgata vil være stengt mellom Jernia og rundkjøringa ved Re helsehus fra klokka 13.00 og fram til cirka klokka 18.00 på lørdag. Fra klokka 15.00 vil hele Revetalgata være stengt.

Regata vil være åpen for trafikk, men det vil være vakter som dirigerer på kritiske punkter underveis i arrangementet, for å unngå kollisjon mellom biler og deltakere.

Fortsatt mulig å melde seg på

– Ta med deg venner, familie, foreldre og barn og nyt den gode stemninga, oppfordrer Re-mila-generalen. Det er fortsatt mulig å melde seg på.

– Og det er fortsatt gratis påmelding og gratis T-skjorte for alle barn fra 0 – 10 år som deltar i barneløpet eller 2,5 kilometer uten tid.

Klassekonkurransen gjelder i år også, der den klassen med flest deltakere vinner vandrepokalen.

Mimre? Se bildene fra den aller første Re-mila i 2014.

Mimre enda mer? Se alle bildene fra Re-mila i fjor.

LØPEFEST PÅ REVETAL: Re-mila har blitt arrangert hvert eneste år siden 2014, bortsett fra korona-året 2020. Foto: Stian Ormestad, ReAvisa.

Viktig beskjed fra lokalavisa di:

  • Snart får du ikke lenger ReAvisa i postkassa di, men avisa kan hentes der folk møtes i Re og omegn ved hver utgivelse.
  • Lista over steder du får tak i ReAvisa finner du her, den er ikke fullstendig enda – vi oppdaterer stadig med flere avishyller.
  • Nabodealer om å hente ei bunke med aviser til nabolaget? Spør så avtaler vi antall og hentested.
  • På nettavisa kan du laste ned papiravisa i sin helhet, som alltid før.
  • ReAvisa vil fortsatt være gratis å lese på papir og nett.

ReAvisa er annonse- og folkefinansiert. Vil du bidra til spleiselaget så er ReAvisa-vippsen 54 02 82.

Sjekk også: Det smakte godt med Re-mila igjen.

Les også: Re-mila fikk familien i form.

Les mer om sport i Re.

Les mer om Re-mila.