Re-mila fikk familien i form

remila15_01.jpg

FULLFØRTE MÅLET: Familien Wolden fra Barkost satte seg som mål å løpe Re-mila da de så hvor gøy det så ut i fjor. Fra venstre Eilen (15), Mathea (11), Benedikte (17), Håvard og Svanhild. Foto: Synne Eggum Myrvang.

REVETAL: – Det så veldig moro ut i fjor, så jeg meldte på alle sammen og vi innførte familien Woldens store joggekveld hver mandag, forteller Håvard Wolden som sammen med kone og tre barn gjennomførte femkilometeren under dagens Re-mila.

For andre gang ble Re-mila arrangert i dag, 11. oktober 2015. I fjor var løpsgeneral Erling Schjetne superfornøyd med over 700 deltakere i løpet. I dag kunne han smile enda bredere, med over 1000 stykker som stilte på startstreken.

FOTOGALLERI: Se bilder fra folkefesten!

Nytt av året er rullestolklassen som fikk to deltakere, og tillatelse til å stenge Bispeveien under løpet. Jon Ivar Sandhago er førstemann i mål med rullestol. Han har vært en pådriver for å få til denne klassen i Re-mila.

– Jeg var med for å se om løypa kunne funke, og det har den gjort. Det er ganske intimt og mye publikum som motiverer underveis, sier han.

Sandhaugo driver aktivt med langrennspigging om vinteren, og er på landslaget.

– Men det er altfor lite løp for oss om sommeren. Det er jo ikke så mange av oss, men jeg håper dette var en kickstart og at enda fler blir med neste år, forteller han, som pigga fem kilometer på 15:29 minutter.

remila15_01-40.jpg

PIGGA TIL FØRSTEPLASS: Jon Ivar Sandhaugo er på landslaget og driver aktivt med langrennspigging, men kan fortelle at det finnes alt for lite løp om sommeren. Han har vært pådriver for å få til denne klassen i Re-mila. Foto: Synne Eggum Myrvang.

Blant de veldig, veldig mange som deltok var også familien Wolden fra Barkost. I utgangspunktet ikke noen spesielt sporty familie, skal vi tro dem selv, men etter fjorårets Re-mila har de snudd trenden:

– Vi så på i fjor, og det var jo så fantastisk moro. Søren, detta må vi være med på, tenkte jeg. Vi satte oss som mål å løpe i år, forteller far i huset, Håvard Wolden.

– Jeg meldte på alle sammen, og så innførte vi familien Woldens store joggekveld hver mandag. Vi har løpt hjemme på Barkost, forteller han, som i dag har gjennomført femkilometeren under Re-mila sammen med kona Svanhild og døtrene Mathea (11), Eilen (15) og Benedikte (17).

– Jeg går på internatskole i Telemark, men siden vi avtalte å løpe dette for et år siden måtte jeg jo komme hjem, forteller Benedikte.

Familien forteller at de aldri har vært noen løpefamilie, men at ambisjonen om løpe Re-mila var et spark for å komme i gang med trening. Pappa Håvard lova premier til alle som kunne slå ham. Med det blir det premie til tre stykker – og trøstepremie til fjerdemann.

– Vi skal bli med neste år også! Det er helt sikkert, sier den fornøyde familien.

remila15_01-53.jpg

BESTE KVINNE: Kristine Holmøy fra Revetal var raskest på mila blant kvinnene. Les mer om det i ReAvisa på papir. Foto: Synne Eggum Myrvang.

Blant de enda mer målretta og ambisiøse under dagens mosjonsløp, finner vi Tanja Svinsholt, som utbrøt et lite banneord i det hun passerte målstreken som tredje dame i femkilometeren.

– Haha, ja… Det var bare det at jeg tenkte å slå tida mi fra i fjor, men glemte meg da jeg skulle inn til mål. Jeg løp videre, men kom jo fort på at jeg ikke skulle løpe en runde til, og måtte snu. Hadde jeg ikke gjort den feilen der, hadde jeg kanskje satt personlig rekord. Tida er jo så viktig for en sjøl, sier hun litt bittert, men fornøyd med tredjeplassen likevel.

En som er strålende fornøyd, derimot, er Laurence Østlie (71):

– Jeg hakke løpt et eneste løp på 13 år, men nå synes jeg at jeg var kommet såpass i form at jeg måtte delta her, forteller han fornøyd. Den uoffisielle tida på klokka hans viser 35 minutter på fem kilometer.

– Han har vært haren min hele veien, sier Bjørg Marit Sollie (54) fornøyd. Hun har løpt i ryggen på Østlie: – Han er over sytti år, er ikke det fantastisk?, sier Sollie retorisk, som sjøl er rimelig sprek for alderen.

– Neste år blir det mila, er Østlie bestemt på.

remila15_01-46.jpg

LØP SAMMEN: Bjørg Marit Sollie (54) og Laurence Østlie (71) deltok begge i Re-mila for første gang.- Jeg hakke løpt på 13 år, men nå syntes jeg var kommet i såppass god form at jeg måtte delta, forteller den spreke 71-åringen. Sollie lå i ryggen på Østlie hele veien. Foto: Synne Eggum Myrvang.

Eline Grøttan (7) deltar for andre gang i barneløpet. Hun representerer tredjeklasse på Røråstoppen, som i år også vant konkurransen om flest påmeldte fra klassen.

– Jeg har løpt løypa med pappa for å trene. Det var veldig, veldig gøy i dag, sier hun som blir tatt i mot av pappa Terje på målstreken

– Man kjenner at man blir helt tom for krefter underveis, men så må man liksom gi alt man har de siste meterne, sier hun, som får utdelt medalje og skryt. -NÅ skal jeg kjøpe meg pølse, sier hun til slutt. Den syntes hun er fortjent.

FOTOGALLERI: Se flere bilder fra folkefesten!

remila15_01-10.jpg

– VELDIG GØY: Eline Grøttan (7) på vei inn i mål i barneløpet. – Man kjenner at man blir helt tom for krefter, men så må man liksom gi alt man har de siste meterne, forteller ei fornøyd jente etter løpet. Foto: Synne Eggum Myrvang.

,