Et litt mørkere Re-øl for ei mørkere årstid

ReAvisa_Re-ol_2

FYLLER HYLLENE: Re-ølet er blitt en suksess – så stor at det er butikkens mest solgte øl, forteller Mats Frydenberg og Martin Gran ved Meny Revetal. Nå fyller de hyllene med en ny variant; Re Juleøl. Foto: Stian Ormestad.

REVETAL: Denne juleølen er brygga på årets hveteavling på Folkvord gård i Ramnes.

Da Re-ølet ble lansert i sommer, var det i et antall av 3.600 flasker. Det ble kjapt altfor lite og det måtte brygges mer. Nå er over 10.000 flasker solgt.

– Re-øl er det mestselgende i hele butikken, forteller Martin Gran ved Arve Gran Meny Revetal. Og nå kommer Re Juleøl i hyllene, en litt mørkere versjon av den opprinnelige Re-ølen.

Det passer godt til all den gode julematen som ligger foran oss, forteller Martin og Mats Frydenberg, som har ansvar for brus, øl og andre leskende drikker i butikken.

Mats har fulgt prossessen helt fra start til mål. – Vi snakka om at vi burde hatt et juleøl, forteller Martin. – Ei uke etterpå så var brygginga i gang, da hadde Mats satt i gang hele opplegget. Sånne ansatte er en drøm, veit du!

ReAvisa_Re-ol_1

KORTREIST NYTELSESDRIKK: Hovedingrediensen i dette ølet har reist fra Folkvord gård Ramnes til Færder mikrobryggeri i Tønsberg og tilbake til butikkhylla på Revetal. Ølet er brygga på årets hveteavling. Foto: Stian Ormestad.

Mats har farta att og fram til Færder mikrobryggeri i Tønsberg. Han har tegna og forklart hvordan han vil ha ølen, prøvesmakt ingredienser, han har vært med på tapping, design av etiketter, med mer – alt fra A til Å.

Nå står Re Juleøl i butikkhyllene på Meny Revetal, ferdig brygga og tappa i et antall av 5.500 flasker. – Alle ønsker er blitt tatt i mot på strak arm fra bryggeriet, forteller en strålende fornøyd kjøpmann Gran.

Martin må innrømme at de enorme salgstallene for Re-ølen overrasker. Men de ser ofte at mange tar med ei flaske eller to Re-øl, i tillegg til det de ellers kjøper.

– Det var ei som fortalte at de skulle på besøk i Oslo. Da er det moro å ta med noen flasker Re-øl for å vise fram til vertskapet, mente de. Vi er litt stolt av dette, som så mye annet her i Re, forteller Martin.

– Også smaker det veldig godt. Det hadde ikke hjulpet om det står Re på flaska om det ikke hadde vært et veldig godt øl.

Re Juleøl selges bare på Meny Revetal, men Restauranten på Revetal har sikra seg så de kan servere ølet under sin oktoberfest 31. oktober 2015. Der blir det også et foredrag om historien til det hellokale Re-ølet.

ReAvisa_poteter_1

FORRIGE SPRELL: I våres satte fjerde generasjon i kjøpmansslekta Gran på Revetal, Martin Gran, poteter på taket av Revetal – på toppen av parkeringshuset. – Snakk om kortreist mat! Arkivfoto: Stian Ormestad.